KezdőlapZeneAlbumokJames Blunt: Some Kind of Trouble

James Blunt: Some Kind of Trouble

-

“Egy kicsit hullámvasúton éreztem magam” – mondja James Blunt, a maga tipikus száraz brit stílusában. Két albummal, két világkörüli turnéval és 18 millió eladott lemezzel később Blunt végre új lemezzel jelentkezik, mely november elejére várható és a “Some Kind of Trouble” címet viseli majd.

Hirdetés

Az album kifejezetten vidám és nem cinikus. “A korai nyolcvanas évek hangulatát idézi, ugyanazt az optimizmust, amit tiniként éreztünk” – mondja Blunt. “A szabadság és a naivitás érzését örökíti meg a lemez.”

Blunt első lemeze, a “Back to Bedlam” azonnal nemzetközi szupersztárrá avanzsálta őt olyan masszív szerzeményekkel, mint a “You’re Beautiful,” a “High” és a “Goodbye My Lover.”  Második albuma, a 2007-es “All the Lost Souls” 10 országban indított a listák első helyén, közel 5 millió példányban kelt el világszerte, és olyan slágereket tartalmazott, mint a “1973,” a ”Same Mistake” és a “Carry You Home.”  Rengeteg díjat nyert, köztük két Brit Award-ot, két World Music Award-ot, két MTV Video Music Award-ot, egy MTV European Music Award-ot és öt Grammy jelölést is begyűjtött.

Hirdetés

Blunt szerint az első két album az akció és a reakció volt. A harmadik lemezzel egy teljesen új fejezetet kíván nyitni: “A második album nagyon befeléforduló volt. Az új dalok azonban a valóságról szólnak. Olyan dalokat írtunk a barátaimmal, melyek a világról szólnak amiben élünk, és amerre tartani akarunk.”

A lemezt javarészben Londonban vették fel James turnézenészeivel, producere Steve Robson volt, és olyan dalok találhatók rajta, mint pl. a keserédes “These are the Words”, a határozott “Superstar” és a ragadós “Stay the Night” – ami az első kislemezdal egyben. A szám Blunt, Robson, és a OneRepublic-os Ryan Tedder szerzeménye.  Ez az első eset, hogy James két másik dalszerzővel együtt írt meg egy dalt.

“Korábban először megírtam egy dalt és később rögzítettük. Most ez valahogy spontán történt.” – emlékszik vissza az énekes. Robson-on kívül szerzőtársai voltak még a The Bird & the Bee-s Greg Kurstin, a Better Than Ezra-s Kevin Griffin, Wayne Hector és az “All the Lost Souls”-on is már közreműködő Eg White, akivel a “Turn Me On”-t írták közösen, amely kicsit lerombolja majd a “Mr. Érzékeny” képet, amit eddig Bluntról alkothattunk.  “Az emberek azt várják tőlem, hogy komoly legyek, de ez nem a teljes valóság. Talán ezen az albumon egy másik oldalamat is megláthatják.”

Blunt sosem volt az a művész, aki azt gondolta, hogy a világ körülötte forog. Sőt, úgy gondolja, hogy a népszerűség kihasználásának legjobb módja, ha felhívjuk vele a figyelmet bizonyos dolgokra. Ő maga például a 2008-2009-es turnéján a Doctors Without Borders, egy nemzetközi orvosi humanitárius szervezet részére gyűjtött pénzt, de szorosan együttműködik a Friends of the Earth mozgalommal is, akik a klímaváltozásra próbálják felhívni a figyelmet.

Bár imád dalokat írni, Blunt leginkább mégis élőben szeret fellépni. 2011-ben újra turnéra indul, és már nagyon várja. “Jöjjön csak ki a lemez, és irány a turnébusz!” – mondja. – “Remekül fogjuk érezni magunkat, miközben élőben játszhatjuk ezeket a dalokat.”

www.jamesblunt.com

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek