KezdőlapSzínesA 4 gyönyörű énekesnő úgy énekelte el ezt a rockdalt opera verzióban,...

A 4 gyönyörű énekesnő úgy énekelte el ezt a rockdalt opera verzióban, hogy attól neked is tátva marad a szád

-

A zenében az a lenyűgöző, hogy a világában bármi lehetséges. Elő lehet adni egy szimfóniát a legütősebb rock műfajában úgy, hogy a szájunk tátva marad.

Egy ikonikus metál-slágert is bele lehet bújtatni az opera magasztosságába anélkül, hogy erőltetettnek, hamisnak éreznénk, sőt! Az Incanto Quartet előadásában úgy érezhetjük, a The Sound of Silence arra született, hogy opera legyen belőle!

Hirdetés

Ez a szupertehetséges kvartett bebizonyította, mennyire varázslatos élményt nyújthat egy opera azáltal, hogy a zenetörténelem egyik legnagyobb dalának számító slágert, a Simon & Garfunkel klasszikusát a sajátjává alakította.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy ez az olasz együttes, csupán egy drámai háttérrel felszerelkezve, mennyire kitölti a teret a lenyűgöző hangterjedelmével és azzal a képességével, hogy pusztán a hangján keresztül tengernyi érzelmet tud közvetíteni. Miközben szeretettel tisztelegnek a világklasszisok előtt, operaénekesekként is méltó hírnevet szereznek maguknak.

Hirdetés

Az Incanto Quartet egy négy hihetetlenül tehetséges nőből álló szoprán énekegyüttes, akik zseniálisan ötvözik a komolyzenei, operai stílust a pop laza világával, miközben egyedi megközelítésben gondolják újra ezeket a klasszikusokat.

A munkásságukkal „fogyaszthatóbbá” teszik az opera műfaját, mi több, vonzóvá varázsolják azt olyan generációk számára, akik egyébként idegenkednének tőle, és ez benne a szép.

Az Incanto Quartet számára egyetlen dal sem jelent túl nagy kihívást, bármiből tudnak zseniális komolyzenei darabot faragni. A videóik annyira népszerűek, hogy a YouTube-on széles rajongótáborral és 16.3 ezer feliratkozóval büszkélkedhetnek.

A Rossella Ruini, Laura Celletti, Francesca Romana Tiddi és Claudia Coticelli által alapított Incanto Quart 2013-ban született, miután a négy nő kiszállt az olasz szoprán formációból, a DIV4S-ból. Attól a perctől kezdve, hogy a saját útjukra léptek, a hölgyek a pop iránti szeretetüket és az opera iránti profizmusukat ötvözték a zenéjükbe, ami a YouTube-on és a színpadon is egyedülálló és nagyra értékelt művészeti formációvá tette őket.

Olyan fantasztikus dalokat dolgoztak már fel, mint a The Beatles: Let It Be című slágere, Adele: Skyfall című betétdala, George Michael: Careless Whisper vagy a Flashdance: What a Feeling című klasszikusai. A Simon & Garfunkel: The Sound of Silence című dalának egyedi változatát az Incanto Quartet 2019-ben mutatta be.

Ez a felvétel minden idők egyik legnagyobb slágere, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a duó 1965-ben a slágerlisták élére katapultáljon vele. Bár zötyögősen indult a fogadtatása, a The Sound of Silence gyorsan elkapta a fonalat, miután a srácok újrakeverték és kislemezként kiadták.

Azóta gyakorlatilag megállíthatatlan, örökzölddé nőtte ki magát, és számos együttest, előadót megihletett már, köztük a Disturbed nevű metálzenekart, akik segítettek a dal népszerűségét még inkább az egekbe repíteni.

Az Incanto Quartet pedig telepakolta érzelmekkel – vagy csak előhívta a bennük rejlő erőt? Jó kérdés, de egy biztos: a feldolgozásukkal gazdagabbá tették a zenei világot!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek