KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2017: Francesco Gabbani képviseli Olaszországot a Dalfesztiválon!

Eurovízió 2017: Francesco Gabbani képviseli Olaszországot a Dalfesztiválon!

-

Francesco Gabbani 1982-ben született, és az ő sorsa, hogy zenész legyen. Énekel, dalszövegeket ír és zenét szerez. Rendkívül tehetséges fiatalember: egymás után kétszer is megnyerte a Sanremo Fesztivált, jelenleg pedig harmadik szólólemezének premierjét tervezi. Ő képviseli Olaszországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenydalát, az Occidentali’s Karmát a fináléban mutatja be.

Eurovízió 2017: Francesco Gabbani képviseli Olaszországot a Dalfesztiválon!

Hirdetés

Francescot, mondhatni, a zene nevelte fel. A szülei vezették szülővárosa egyetlen hangszerboltját. 2010-ig első zenekarában, a Trikobaltoban játszott, de kilépett, és inkább szólókarrierbe kezdett. Amen című dalával könyvelhette el első sikerét: nyert vele a Sanremo Fesztiválon, és egy platinalemezt is kapott érte. 2017-ben az Occidentali’s Karma című dalával ismét nyert: máig ő az egyetlen olasz előadó, aki kétszer is elvitte a pálmát a zenei rendezvényen. Versenydala vírusként terjedt a világhálón, és egyetlen hónap alatt dupla platinalemez lett!

Ezzel a szuper-felvétellel jelentkezett az Eurovízióra, és hát nem meglepő, hogy senki sem tudott neki ellenállni. A dalszövege, a ritmusa mind megkapó és fülbemászó, azonnal meghozza a táncoskedvet. Mindemellett Francesco Gabbani különleges színpadi produkcióval készül. Egy majomhölggyel lép fel majd Kijevben, aki „nagyon boldog, és imád a színpadon lenni” – fogalmazott az énekes.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek