KezdőlapZeneEurovízióLoreen nagy eséllyel nyeri meg 2023-ban az Eurovíziós Dalfesztivált - 'Tattoo' című...

Loreen nagy eséllyel nyeri meg 2023-ban az Eurovíziós Dalfesztivált – ‘Tattoo’ című dala futótűzként terjed az interneten

-

Május 13-án rendezik meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált Liverpoolban, és lehet, hogy a Waterloo a legismertebb győztes dal az Eurovízió történetében, de a Loreen által 2012-ben előadott Euphoria végleg beírta magát a történelembe. Loreen a győzelme óta különleges helyet foglal el az Eurovízió rajongóinak szívében, és ikon státuszba került.

Loreen 2023-ban is fellép az Eurovíziós Dalfesztiválon, Svédországot képviselve, ‘Tattoo’ című dala már most a legesélyesebb a versenydalok közül. A népszerűségét és a fogadóirodák statisztikáit figyelve elmondhatjuk, hogy az énekesnő ismét nagy esélyekkel indul a győzelemért.

Hirdetés

A 2012-es Eurovízión az Euphoria magas fölénnyel nyert, már a verseny előtt is Loreen volt a győztes favorit. Svédország mindig jól szerepelt az Eurovíziós Dalfesztiválon, három évvel Loreen győzelme után, Måns Zelmerlöw és a Heroes ismét győzött Bécsben.

Az Euphoria akkor sláger lett, hogy még ma is, 11 évvel a győzelme után himnusznak számít, nincs olyan 30 év feletti zenerajongó, aki ne tudná kívülről, vagy ne dúdolná, ha meghallja a rádióban. Eurovíziós győztes dalok közül ez csak kevésnek sikerült az elmúlt években, talán csak Conchita Wurst ‘Rise Like A Phoenix’ című dala mondhatja el ezt magáról.

Hirdetés

Loreen dala nemcsak a YouTube-on hatalmas siker, de a Spotify-on is listavezető, a fogadási irodák élvonalában is a svéd énekesnő áll, 39%-os eséllyel áll nyerésre. Loreent követi Finnország követe, Käärijä ‘Cha Cha Cha’ című dalával, harmadikként végeznek az ukránok, akiket Tvorchi képvisel idén ‘Heart of Steel’ című dalával.

Ha a YouTube nézettséget nézzük, akkor Loreen mellett a norvég Alessandra is hatalmas esélyekkel indul ‘Queens of Kings’ című dalával, de nagy esélyekkel indul az örmény Brunette ‘Future Lover’ című dalával.

2023-ban rengeteg jó dal méretteti meg magát, ám azt már most elmondhatjuk, hogy Loreen a nagy favorit, őt egész Európában ismerik, és nemcsak ismerik, de szeretik is a zenéjét az emberek. Kíváncsian várjuk a május 13-i döntőt, addig is hallgassuk meg Loreen ‘Tatto’ című dalát.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek