KezdőlapZeneEurovízióA Dal 2017: Kanizsa Gina - Fall Like Rain

A Dal 2017: Kanizsa Gina – Fall Like Rain

-

A Dal 2017-es mezőnyében Kanizsa Georginát is köszönthetjük, aki a Fall Like Rain című felvételével próbál szerencsét az Eurovíziós Dalfesztivál fődíjáért. A dalt Várallyay Petra szerezte, akit a dalszövegírásban Várallyay Katus segített.

Hirdetés

Kanizsa Gina 1988-ban született Szolnokon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult, jelenleg mesterfokozaton folytatja a tanulmányait a Zeneakadámián. Játszott már zenekarban, nyert már fődíjat tehetségkutatóban, ahonnan hazavitt már közönségdíjat és a zsűri különdíját is. Aktívan énekel, zenét szerez és dalszöveget ír, a jazz műfaj iránt vonzódik igazán.

2012-ben lett tagja a Jazzation nevű a-cappella együttesnek, azóta sikert sikerre halmoz nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten. 2016-ban fogalmazódott meg benne, hogy szólókarrierbe kezdjen, ennek első mozzanataként pedig önálló estet adott a budapesti CAFe Fesztiválon. Mindamellett, hogy még ő is tanul, jelenleg oktatóként dolgozik az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-ének katedráján, és egy új nagylemezt is kilátásba helyezett.

Hirdetés

Mit szólsz a Fall Like Rain című versenydalához?

https://www.youtube.com/watch?v=tbJpbNm6bd4

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek