KezdőlapZeneDíjátadókÍme az MTV EMA magyar jelöltjei

Íme az MTV EMA magyar jelöltjei

-

Kezdődjön az ünneplés! Az MTV ma bejelentette, hogy kik az esélyesek a győzelemre az idei díjátadón, valamint kiderült, hogy idén kik indulnak az MTV EMA régiós fordulójában.

Hirdetés

Hazánkban a 30Y, a Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem indul a Worldwide Act díjáért. A rajongók online, a hu.mtvema.com oldalon szavazhatnak kedvenceikre az első fordulóban.

A legtöbb jelölést nemzetközi fronton Rihanna és Taylor Swift söpörte be, szám szerint hatot és ötöt. A nemzetközi jelöltek listáját ITT nézheted meg.

Hirdetés

Szeptember 17-én elindul a Worldwide Act első fordulója is, ahol mindenki saját hazájának indulójára szavazhat. Idén Magyarországon a 30Y, a Funktasztikus, Odett, a Soerii&Poolek és a Supernem száll harcba a szavazatokért. A hétfőn induló szavazáson a nézők voksolhatnak minden EMA kategóriára is, ha ellátogatnak a http://hu.mtvema.com oldalra. A 2012-es MTV EMA támogatói a Microsoft és a Replay.

Az MTV EMA világszerte az egyik legfontosabb zenei díjátadó, ahol a legnépszerűbb sztárok lépnek fel és a zenei világ krémje ünnepli együtt az elmúlt év kiemelkedő előadóit. A visszaszámlálás megkezdődött – csak a rajongókon múlik, hogy idén magyar együttes is felléphet-e az EMA színpadán.

Íme az MTV EMA 2012-es magyar jelöltek:

30Y

A 2000-ben alakult öttagú pécsi 30Y, a magyar zenei színtér meghatározó zenekara. Az elmúlt tizenkét év alatt 5 lemezük jelent meg, több ezer klubkoncertet adtak Magyarországon és külföldön, a fesztiválok tematikus és nagyszínpadainak rendszeres meghívottjai. Televíziós és rádiós élő koncertfelvételek készültek a zenekarral (A38, Sziget, Akusztik 8-as stúdió). Szentimentálé névre keresztelt programjuk a Művészetek Völgyében mutatkozott be és 2009 óta a Művészetek Palotájában láthatják a rajongók évről évre, ráadásul az idén ősszel stúdiólemez formájában is megjelenteti a zenekar.

Funktasztikus

Funktasztikus (Funk ’N’ Stein,Interfunk) egyike a hazai hiphop-forradalom zászlóshajóinak. Egyedülállóan bravúros stílusát motollagyorsasággal pörgő nyelvének és társadalomkritikus, rímközpontú szövegeinek köszönheti. Több mint hét albumával Funk Magyarország egyik legtermékenyebb rapelőadója. Érdeklődése és tehetsége sokrétű, egyfajta hiphop-polihisztor: bravúros szövegei mellett zenei alapokat is fabrikál és a lemezeivel kapcsolatos hangmérnöki munkálatokat is maga végzi. Funk állandó vendége a neves belföldi és külföldi hiphop-rendezvényeknek, s az elmúlt tíz év alatt majd félszáz közreműködést vállalt. 2011-es közös száma az amerikai Afu-Ra-val (Brooklyn, Gangstarr Foundation) mérföldkő a magyar rap történetében.

Odett

Odett 2008 októberében adta ki első, Pontos című albumát, Odett és a go girlz! néven. Az albumhoz két klip is tartozik: a Találkozás a Logosszal és a Móló. Utóbbit az MTV és a Red Bull ‘made in garage’ programjának köszönhetően sikerült létrehozni. Első albumáért 2009-ben az Év Felfedezettje kategóriában Magyar Zenei Díjra jelölték. 2010-ben szólókarrierbe kezdett, így már Odett néven adott ki kislemezt Pötty a kockán címmel. 2011-es, Hanyatt, homlok, egyenes című első önálló nagylemezéről Hanyatt című száma az MR2 Petőfi Rádió, és a Class FM top listáiban hónapokig szerepelt, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének listáján 4. helyezett lett, sőt, egymillió feletti letöltést ért el a YouTube-on, illetve a magyar iTunes első napján, a letöltések száma alapján, szintén negyedik helyezést ért el. Van az a pillanat című számából klip is készült Pater Sparrow rendezésében, melyet a VIVA és az MTV is előszeretettel játszik. 2011-ben az HBO saját gyártású sorozatának főcímdalát énekli. 2012-ben ’ELLE young talent’ díjra jelölték, valamint megjelenik Vége című száma, mely egy új korszak kezdetét jelöli.

Soerii&Poolek

A Soerii&Poolek egy nem mindennapi, zavarba ejtő formáció. Egyrészt egy 12 fős zenekar, de ugyanakkor egy 2 fős producer páros is, akiknél minden a buliról szól. A meghökkentő és polgárpukkasztó stílusáról elhíresült fiatal csapat, formabontó, XXI. századi módon közelíti meg a zenét és a színpadi jelenlétet: EZ EGY KÁOSZSHOW! EGY ÓRIÁSI, VIDÁM PARTY! Koncertjeiken szokatlan látványelemekkel szórakoztatják a közönséget.  A 12 fős őrült káoszshow szókimondó és váratlan fordulatokkal kombinál, extrém szereplőkkel, álarcokkal, törpével, topless-táncosokkal garantálja a lehengerlő élményt. Buli a javából. A Soerii & Poolek stílusa könnyen csábítana a „vicczenekar” kifejezés használatára, ám korántsem erről van szó (mondjuk úgy: korántsem ilyen egyszerű a helyzet): a duó már-már követhetetlen módon keveri „a szezont a fazonnal”, az elektrót a gitárpoppal, a jól megírt slágert az experimentállal, a gúnyt a romantikával, a finom iróniát a szolid őrülettel.

Supernem

A zenekart 2001-ben alapította három, akkor már régóta ismert és kevésbé ismert zenekarokban kipróbált zenész. Mózsik Imre dobos már a 80-as évek elejétől játszott zenekarokban, majd a Mester és Tanítványaiból való kiválása után csatlakozott az UP! nevű formációhoz, ahol találkozott Papp Szabolcs basszusgitárossal és Pulius Tibor gitárossal, hogy aztán rövid gondolkodás után hárman saját zenekart alapítsanak. Ez lett a Supernem, amely alapítása óta, változatlan felállásban, három nagylemezt készített (Hangosabban-2003., Tejfog-2005., Nemde-2007.) és néhány év leforgása alatt a hazai koncertszíntér egyik legnépszerűbb, a fiatalokat leginkább megszólítani tudó zenekarává, egyúttal a honi klubok és fesztiválok állandó és megkerülhetetlen szereplőjévé vált. 2008-ban az előző évben megjelent album ‘Generáció’ című számához készült videóklip a VIVA Comet díjátadón az év legjobb hazai klipje lett. 2011-ben elkészült legújabb stúdióalbumuk, a Tudományos Fantasztikus Pop és egy új taggal is kiegészült a zenekar, Kubányi Bálint billentyűssel. A Tudományos Fantasztikus Pop már nemcsak lemezcím, hanem egyszersmind a zenekar saját stílusa is, és az album címadó dala, valamint a Hova megy, Ki? című számuk az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján hónapokig helyet biztosítottak a zenekarnak.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek