KezdőlapHírekBlues Trappers Street Meeting Budapesten

Blues Trappers Street Meeting Budapesten

-

Street Meetinget szervez a Blues Trappers Budapesten. Tulajdonképpen ez nem egyetlen koncertről szól majd, a csapat már fél éve szervezi az eseményt, dokumentumfilm készül az utcazenélésből.

Hirdetés

Taki, a Blues Trappers csapat tagja elárulta, legalább három koncertet akarnak felvenni, ebből már két koncert lement. Az első koncertre a Millenárison került sor június 16-án, a második a Moszkva Téren tegnap, június 17-én, míg a harmadikra a Budai Várban kerül sor, június 30-án.

„Nem feltétlenül az a lényege ennek az egész Street Meetingnek, hogy hányan vannak a koncerteken, a lényeg az, hogy a 80-as években nem lehetett kimenni az utcára, most ki lehet, de még mindig nagy a bürokrácia.” – nyilatkozta Taki, aki elmondta, az egész koncertsorozatot rögzítették és egy, egy órás dokumentumfilmet készítenek belőle.

Hirdetés

„Fél éve kamerázunk, helyszíneket járunk be, egyeztetünk, kikértük az ismerősök véleményét, valamint riportokat készítettünk, készítünk.” – mesélte a Doily-nak Taki.

„A film kb. azt próbálja majd bemutatni, hogy mennyi bürokráciai buktatója van egy ilyen esemény megszervezésének, és mennyi munkát kell befektetni ha teljesen ingyenesen szeretnéd megoldani mindezt. A filmben mindenki benne lesz, azok, akik segítettek és azok is akik nem. Lesznek a médiából ismert személyek is, de a barátaink is felszólalnak.”

„Olyan film fog készülni, amit még egyetlen fórum sem mutatott még be, a média sem igazán tud róla. A Doily egyelőre az egyetlen. Nem szerettünk volna ezzel kampányolni, egyszerű utcazenélést akartunk… és azt rögzíteni. Egyelőre egy rövid kis verzió fog készülni a filmből, ami publikus lesz, valamint egy szinte vágatlan rendezői verzió, aminek a hosszúsága még rejtély. Ezzel filmszemlére szeretnénk nevezni, pályázni. Természetesen a film elkészítéséhez bármilyen médiatámogatást vagy egyéb segítséget elfogadunk, hiszen teljesen önerőből, nulla pénzből csináltuk, csak a barátaink segítségére számíthattunk.” – mesélte Taki lelkesen.

A film valamikor őszre várható, de aki addig is kíváncsi a fejleményekre az ellátogathat a dokumentumfilm hivatalos oldalára (az oldal egyelőre nem készült el, elkészültéig a Blues Trappers oldalán találhattok infót a filmről).

A Blues Trappers a Facebookon is jelen van, eddig csaknem 2000 követője akadt, légy te is a barátjuk.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek