Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Justin Bieber, Katy Perry, Leona Lewis és Pixie Lott. Csak néhány név azok közül, akiknek karrierje beindításában nagy szerepet töltött be az MTV Europe Music Awards, hiszen mind egy-egy jelölésnek, fellépésnek vagy elnyert díjnak köszönhetik sikerüket. Most a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo és a The Kolin kapott esélyt arra, hogy az MTV EMA Regional Awards által megismerhesse nevüket a világ.

A tinik elsőszámú amerikai kedvencét, Justin Biebert tavaly még senki sem ismerte, ám az idei madridi MTV EMA-n már három kategóriában is bezsebelheti a győzelmet a mindössze 16 éves srác. Katy Perry karrierjén is sokat lendített, hogy Liverpoolban és Berlinben is ő volt a show háziasszonya, történelmet írva ezzel a díjátadó történetében. Az angolok két üdvöskéjének, Leona Lewisnak és Pixie Lottnak a pályafutásánál is ott bábáskodott az MTV EMA: előbbi 2008-ban, utóbbi pedig tavaly lett a legjobb angol és ír előadó. Győzelmük azzal járt, hogy olyan sztárokkal versengtek az MTV EMA Best European Act címéért, mint a világ egyik legismertebb DJ-je, David Guetta, vagy a finn Nightwish. S ezért a címért küzd most a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo és a The Kolin is.

Aki az öt hazai együttes közül elnyeri a legjobb magyar előadó címet, hatalmas lehetőség előtt áll. Jól tudják ezt a The Kolin tagjai,is, akik nem először indulnak az MTV Best European Act díjáért, hiszen már tavaly is ott voltak a jelöltek között.

„Úgy gondolom, hogy ezek rövid távú elismerések, amelyeknek több a lelki, mint a piaci értéke, de hosszútávon minden ilyen lépcsőfok fontos tényezővé válik, és jól mutat majd egy biográfiában, ha ismét tárgyalásokra kerül sor nemzetközi kiadó vállalatokkal” – összegezte a tavalyi siker eredményeit Linczényi Márk, a hazai klubélet nélkülözhetetlen zenekara, a The Kolin frontembere.

Hogy ki nyeri az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díját, az az október 15-i díjátadóval egybekötött partyn derül ki a Corvintetőn, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.