KezdőlapZeneDíjátadókMegvannak az MTV EMA Regional Awards magyar jelöltjei is

Megvannak az MTV EMA Regional Awards magyar jelöltjei is

-

A tegnapi MTV EMA jelöltjeinek listáját olvashattátok már, de óriási lehetőség előtt áll öt hazai együttes is. Idén a Hősök, a Kiscsillag, a Nemjuci, a Neo vagy a The Kolin lehet Magyarország legjobbja, a szakma és a rajongók szavazatai alapján ugyanis ez az öt zenekar van versenyben az MTV EMA Legjobb Magyar Előadó díjáért.

Hirdetés

A győztes pedig esélyes a Best European Act a címére, amelyért az elmúlt években olyan nagy nevek szálltak harcba, mint az angol X-Faktorból megismert Leona Lewis, Pixie Lott vagy a finn Nightwish.

A Hősök zenekar a közönség favoritjaként került be az öt jelölt közé. Az MTV brand:new bandát a djuice Facebook oldalán szavazták meg a rajongók, és ez magát a zenekart lepte meg a legjobban. „Nem is sejtettük, hogy a jelöltek között leszünk, bár a szavazáson végig nagyon jól álltunk. Boldogok vagyunk, hiszen ez is egy fantasztikus dolog a sok jó mellett, ami idén történt velünk. Hihetetlenül pörgős nyár áll mögöttünk, többek között az MTV Icon-on is felléptünk. Az pedig különösen jó érzés, hogy olyan illusztris nevekkel együtt vagyunk megemlítve, mint a Kiscsillag vagy a Neo” – mondták a banda tagjai egybehangzóan.

Hirdetés

Épp egy határon túli fellépésről tartottak hazafelé a Kiscsillag tagjai, mikor értesültek a jelölésről. „Erdélyből utaztunk vissza, amikor megtudtuk, hogy a jelöltek között vagyunk. Nagyon meglepődtünk, és kíváncsian várjuk a végeredményt.” – mondta Lovasi András, a zenekar frontembere.

Nemjucit a szakma jelölte az MTV EMA Hungarian Regional Awards-ra, ami hatalmas elismerés Németh Juciék számára. „Mindenféle figyelem jólesik egy zenekarnak, különösen, ha egy fiatal csapatról van szó. Sok zenekar működik az országban, így megtiszteltetésnek vesszük, hogy a jelöltek között lehetünk. Sokat dolgozunk azért, hogy a Nemjucira érdemes legyen odafigyelni, ez a szakmai jelölés pedig egyfajta csúcspontja ennek a folyamatnak. Köszönjük és találkozzunk a koncerteken!”

A mezőny legrégebben működő zenekarát, a Neo-t nosztalgikus emlékek fűzik az MTV-hez, ezért is fontos számukra a jelölés. „Nagyon örültünk az MTV EMA regionális jelölésének. Mi már az a generáció vagyunk, akik javarészt az MTV-n nőttek fel, és többek között a csatornáról szereztük az első zenei benyomásainkat” – árulták el a banda tagjai.

A The Kolin történelmet írhat, ugyanis a nem mindennapi viseletükről ismert banda tavaly ugyanezen a rendezvényen elnyerte a Legjobb Magyar Előadónak járó díjat,, és csak a közönség szavazatain múlik, hogy most sikerül-e duplázniuk. „Nagyon meglepett, hogy idén is a jelöltek között vagyunk, bár ez nem példa nélküli. Nagyon nagy megtiszteltetés idén is, hogy részt vehetünk a versenyben, és egyben nagyon nagy feladat is. A tavaly elnyert díjjal több ajándék is járt. Többek közt egy újabb visszajelzést kaptunk a nemzetközi színtérről, hogy érdemes tovább dolgoznunk” – mondta a Linczényi Márk, a zenekar énekese.

A hazai zenekarokra a http://ema.mtv.co.hu/ oldalon lehet szavazni szeptember 20-tól . Hogy ki lesz a győztes? Ez egy fergeteges hangulatú koncerttel egybekötött eredményhirdető bulin derül ki október 15-én a Corvintetőn, ahová mindenkit szeretettel vár a csatorna. Október 18-tól pedig lehet szavazni a Best European Act címre, amelyért a győztes magyar együttes is indul. A szavazás az MTV EMA napjáig tart, a nyertes európai zenekart online módon jelentik be.

Legjobb Magyar Előadó:
Hősök
Kiscsillag
Nemjuci
Neo
The Kolin

SZAVAZZ! Te melyik magyar együttesnek adnád a Legjobb Magyar Előadó díjat?


Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek