KezdőlapZeneEurovízióEz a 3 előadó a legesélyesebb, hogy megnyerje a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált

Ez a 3 előadó a legesélyesebb, hogy megnyerje a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált

-

Két énekesnő között dőlhet el idén, hogy ki nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált 2018-ban.

Ez a 3 előadó a legesélyesebb, hogy megnyerje a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált

Hirdetés

Ciprus és Izrael képviselője a két nagy favorit idén az Eurovíziós Dalfesztiválon. Eleni Foureira hatalmas előnyre tett szert az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén, azok után, hogy több hétig a fogadóirodák Netta Barzilai-t hozták ki győztesnek.

A 31 éves Eleni Foureira-t sokan Európa Beyoncéjának tekintik, mert színpadi megjelenése nagyban hasonlít az amerikai világsztáréhoz. Eleni Fuego című dalával kívánja hazavinni szombat este a győzelmet, az albán gyökerekkel rendelkező görög énekesnő színészettel és ruhatervezéssel is foglalkozik, karrierjét 2007-ben kezdte a Mystique tagjaként.

A 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében az utolsó előtti előadóként lép majd fel, ami jó eséllyel sokak emlékezetében megmarad, így a szavazatoknál is sokat számíthat. Országa, Ciprus rekorder a dalfesztiválon való szereplésével, eddig 34 alkalommal lépetek fel, de egyszer sem nyertek.

Hirdetés

A másik nagy favorit az idei versenyen az izraeli Netta Barzilai, aki hetekig vezette a fogadási irodák listáját Toy című dalával. A 25 éves énekesnő kedden esett vissza a favoritok második helyére, azután, hogy Eleni Foureira előadta Fuego című dalát.

Izrael eddig háromszor nyerte meg az Eurovíziós, legutóbb 1998-ban, Dana Internation-nak köszönhetően.

A lehetséges esélyesek között a harmadik helyen a írországi Ryan O’Shaughnessy Together című dalával. Akárcsak Ciprus esetében Írországot sem tartották nagy esélyesnek az idei versenyen, egészen az elődöntőkig, ahol a dal és az előadó olyan népszerű lett a közönség körében, hogy mindjárt a harmadik legesélyesebb előadó lett.

Az esélyesek között ott van még a francia Madam Mosieur duó is, Mercy című dalával. Magyarország 21. fog fellépni Lisszabonban, azok után, hogy az AWS sikeresen vette a második elődöntőt és bekerült a szombati döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek