Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

„Minden egyes zenész arról álmodik, hogy egy napon ilyen kaliberű színpadon énekelhet majd. Évekbe és rengeteg munkába telik, míg eljön ez a pillanat, és akkor minden egyes percét élvezheti.” – nyilatkozott a ZiBBZ nevű indie-pop duó, aki Svájc színeiben állhat idén az Eurovízió oly áhított színpadára.

Eurovízió 2018: ZiBBZ képviseli Svájcot az idei Dalfesztiválon

A ZiBBZ – egy testvérpár, Coco és Stee, 2008-ban egyesítette szakmai tudását, azóta pedig megállás nélkül, kizárólag együtt énekel és zenél. Úgy jellemzik egymást, mint lelki társak, úgy a színpadon, mint a magánéletben.

A duó a Stones című felvétellel készül meghódítani Európát. A dal saját szerzemény, a kanadai Laurell Barker közreműködésével. A sorok tiszta és világos üzenetet hordoznak: a zaklatókat ítélik el, akiket gyáváknak neveznek azért, amiért mások szárnyait töredezik le ahelyett, hogy a saját álmaik megvalósításával foglalkoznának.

„A terrorizáló, zaklató viselkedés megfosztja az embereket az álmaiktól, önmaguktól, az igazi, szabad élettől. Sajnos ez megtörténik minden egyes nap az iskolákban, a világhálón, és ha saját magadat ócsárolod, az is már egy formája a terrorizálásnak” – hívja fel a figyelmet a ZiBBZ.

Coco és Stee egyébként zenész családban nevelkedett, így nem idegen számára a színpad és a rivaldafény. Bár különböző irányban indultak el az életben, a zene összehozta és egy pályára terelte őket. Számos sikert és kitüntetést könyveltek el, de mégis az eddigi legfontosabb mérföldkő a karrierjükben az eurovíziós szereplés lesz: „Sosem gondoltuk volna, hogy valaha is a birtokunkban lesz a megfelelő szerzemény, mely kijuttat a Dalfesztiválra. Most azonban, hogy az élő show egyre változatosabb és kiélezettebb, őszintén reméljük, hogy megadatik számunkra az esély, hogy Svájcot a döntőbe juttassuk. Akkor az álmunk ténylegesen valóra válna!” – fogalmazott a duó, aki angol nyelven, az első elődöntőben bizonyíthat.