KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Waylon képviseli Hollandiát az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Waylon képviseli Hollandiát az idei Dalfesztiválon

-

Willem Bijkerk, művésznevén Waylon 1980-ban született. 18 éves volt, amikor megcsörrent a telefonja, és a példaképe, Waylon Jennings szólalt meg a vonal másik végén. Meghívta őt, hogy csatlakozzon hozzá Nashville-be, 2001-ben azonban a híres country-énekes váratlanul elhunyt, ezt követően pedig Willem visszatért szülőhazájába.

Eurovízió 2018: Waylon képviseli Hollandiát az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

A fiatalember Waylon név alatt vitte tovább a hőse emlékét, és tovább építgette a karrierjét. A holland Got Talent tehetségkutató által vált igazán népszerűvé 2008-ban, egy évvel később pedig ő lett az első holland előadó, aki csatlakozhatott a Motown Label lemezkiadóhoz. Debütáló nagylemeze óriási sikert aratott, és számos díjat kebelezett be. 2011-ben Waylon piacra dobta második stúdióalbumát, és röviddel azután a 3FM a legjobb férfi énekesnek választotta meg őt.

A holland The Voice-ban is megfordult, mentorként. Idén pedig rengeteg teendő vár Waylonra: egyrészt ott az Eurovízió, amelynek keretében a hazáját képviselheti Európa előtt, aztán vár rá egy világturné is. Ami az idei eurovíziós szereplését illeti, az Outlaw In ’Em című dalával készült, melyet angol nyelven, a második elődöntőben mutat be.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek