KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Sanja Ilić & Balkanika képviseli Szerbiát az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Sanja Ilić & Balkanika képviseli Szerbiát az idei Dalfesztiválon

-

Amikor megalakultak, még azt hitték, az országuk határain kívül senki sem fog hallani róluk. Ma viszont ott tartanak, hogy a Balkán-régióban szinte mindenki hallotta már egyszer a nevüket, de ha mégsem, az idei Eurovízió után biztosan egy egész kontinens fog emlékezni rájuk. Ők a Sanja Ilić & Balkanika együttes, és Szerbia színeiben lépnek fel a Dalfesztivál lisszaboni színpadára.

Eurovízió 2018: Sanja Ilić & Balkanika képviseli Szerbiát az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

A banda frontembere és dalszerzője Aleksandar Sanja Ilić, aki nem mindennapi elvekre építette a zenekarát. Olyan tehetséges zenészeket keresett, akik régi, hagyományos hangszereken játszanak, a célja pedig ezeket egy új dimenzióba emelni, és korszerű pop-rock hangzással felruházni anélkül, hogy veszítenének az eszmei értékükből.

A Balkanika zenei stílusa eredetinek mondható, a világzenét ötvözi a Balkán-félsziget őshonos ritmusaival. Érzelmek és szenvedély lüktet a dallamokból, amitől ezek még vonzóbbá válnak. Az utóbbi években az együttes egyik koncertet a másik után adja, és közkedvelt előadó lett Oroszországban, az Egyesült Államokban és Dél-Kóreában is.

Hirdetés

A Sanja Ilić & Balkanika eredetileg kilenc taggal indult – hat zenésszel és három vokalistával. Később aztán csatlakozott hozzájuk két fúvós és egy harmadik női vokalista is. A női énekhangok tökéletesen ellensúlyozzák az egyetlen férfi rock-orgánumot, a népies balkán elemek, illetve az elektronikus hangzás pedig napjaink menő műfajai közé sorolják be a dalaikat.

A Sanja Ilić & Balkanika a Nova Deca című versenydallal jutott ki az Eurovízióra. A felvétel szerbül fog elhangzani, a második elődöntőben.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek