KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Saara Aalto képviseli Finnországot az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Saara Aalto képviseli Finnországot az idei Dalfesztiválon

-

A finnek idén is hozzák a formájukat: a gyönyörű Saara Aaltóval és egy „szörnyen” jó szerzeménnyel állnak Európa színe elé a Lisszabonban megszervezendő idei Dalfesztiválon. Természetesen a Monsters című dalról van szó, mely már az első akkordoktól magával ragad. Fülbarát, ritmusos szerzeményről beszélünk, ami egyike 2018 legesélyesebb dalainak az Eurovízión!

Eurovízió 2018: Saara Aalto képviseli Finnországot az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

Saara Aalto a legtehetségesebb és legnépszerűbb finn előadók sorait gazdagítja. A The Voice és a Got Talent műsorok tették őt híressé a hazájában, na meg Anna hangja a világsikerű Jégvarázs című Disney-film finn változatában. A világhálón is közkedvelt szereplő, tavaly és tavalyelőtt ő volt ugyanis a leggyakrabban „meggúglizott” női előadó Finnországban.

Saara népszerűsége túllépett a skandináv ország határain, amikor két évvel ezelőtt benevezett a brit X Factorba. Simon Cowell a tőle elvárható legnagyobb szavakkal illette a lány tehetségét, ami nem hazudtolta meg magát: Saara hetente kisajátította magának a szavazatok zömét, és magabiztosan menetelt a döntőig.

Hirdetés

Egy dologban volt csak bizonytalan: az Eurovízióban. Sosem gondolta volna, hogy egy napon majd egy egész kontinens előtt énekelhet. A hiú ábrándnak tűnő álom azonban most valóra vált: két kudarcba fulladt próbálkozás után, idén ő képviselheti hazáját Lisszabonban. Versenydalát ő maga szerezte, némi segítséggel: a Monsters mögött a 2015-ös svéd győztes-dal profi csapata áll, és ez érződik is a hangzáson. A színpadi koreográfiát sem bízták a véletlenre. A műsor kreatív részét Brian Friedman tervezte, a zseni, aki egyébként Beyoncé, Cher és Mariah Carey fellépéseit is színvonalassá teszi.

A Monsters az első elődöntőben zúzza szét a színpadot. Egy ilyen felvezető után pedig vétek lesz kihagyni!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek