KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Ryan O’Shaughnessy képviseli Írországot az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Ryan O’Shaughnessy képviseli Írországot az idei Dalfesztiválon

-

Ryan O’Shaughnessy 1992-ben született, és zenész családban nőtt fel. Mindössze 8 esztendős volt, amikor megadatott számára a lehetőség, hogy közel tíz éven át Mark Halpin karakterét játssza az RTÉ csatorna népszerű sorozatában, a Fair City-ben.

Eurovízió 2018: Ryan O’Shaughnessy képviseli Írországot az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

Damien Halpin öccseként nőtt fel a közönség szeme láttára, magyarán a tinédzser éveit az Ír Televízió képernyőin töltötte. 17 éves korában azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy zenei karriert építsen. Felhagyott hát a Fair City-vel, és belevágott a nagybetűs életbe.

Dalszerzést tanult egy dublini gimiben, miközben a saját szerzeményeit írogatta. 2012 húzós évnek számított az életében: az iskola mellett bejutott az ír The Voice és a Britain’s Got Talent tehetségkutatók döntőjébe. Ezutóbbin, az előválogatón, a most már közismert dalával, a No Name-mel jelentkezett. A felvétel nem csak a zsűrinek tetszett, menő volt a YouTube-on is: több mint 45 millió megtekintést szerzett.

Hirdetés

Azóta Ryan leszerződött a Sonyval, és kiadta első nagylemezét, mely Írországban listavezető lett, az Egyesült Királyságban pedig a 9. helyet érte el. Keresztül-kasul bejárta már Nagy-Britanniát, és szorgalmasan írja a dalokat. Neve ott van a világhírű dalszerzők listáján, a tehetsége pedig messze túlszárnyalja szülőhazája határait.

„Öröm számomra, hogy Írországot képviselhetem az idei Dalfesztiválon. Mi több, igazi megtiszteltetés, hogy a hazámért énekelhetek. Célom az, hogy Írország büszke legyen rám, és egy olyan produkciót vigyek színpadra, amilyent a Rock and Roll Kids óta senki sem látott. Alig várom, hogy a színpadra állhassak, és emberek milliói előtt kitárjam a szívemet.” – fogalmazott Ryan, aki az Eurovízióra is egy saját szerzeménnyel készül: a Together című versenydalát ő maga komponálta, Mark Caplice és Laura Elizabeth Hughes közreműködésével. A felvétel angol nyelven, az első elődöntőben, 18-ként csendül majd fel.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek