Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Jonas Flodager Rasmussen, vagy egyszerűen csak Rasmussen, Nyugat-Dániában él. 33 éves, és a zenéből él. Énektanár és teljesítmény edző, ugyanakkor musical-szerepeket is vállal. Játszott már a West Side Story-ban és a Nyomorultakban, de volt már háttérénekes is a The Rolling Stones koncertjein.

Eurovízió 2018: Rasmussen képviseli Dániát az idei Dalfesztiválon

A férfi különleges szerzeménnyel készül az idei Eurovízióra. Versenydala, a Higher Ground, a viking Erlendsson történetére alapoz, pontosabban arra jelenetre, amikor 1098-ban az elöljáró kivonta magát az Anglesey-i csata alól. A népével ellentétben, Erlendsson erőszak-ellenes elveket vallott, és kiállt amellett, amiben hitt. Békepárti politikájának hű tükre a Higher Gound, ami a toleranciára tanít, illetve arra, hogy hallgassuk meg egymást, és erőszak helyett a békés módszereket válasszuk a konfliktusok elsimítására.

Hosszú, vörös szakállával és hajával, Rasmussen úgy fest, ahogy egykor a vikingek. Éppen ezért, amikor a Higher Ground két szerzője, Niclas Arn és Karl Eurén meghallotta őt énekelni, egyből tudta, hogy a megfelelő személyre bízta a tanulsággal felruházott dallamokat. Maga Rasmussen is azonnal ráérzett a dal lényegére, és azonosult is vele, ami újabb okot adott a svéd szerzőknek az örvendezésre.

Az idei Dalfesztivál mottója az All Aboard, azaz Mindenki a fedélzetre. Rasmussen versenydala teljes mértékben megragadja és népszerűsíti ezt a békével átitatott, összetartásra és egymás elfogadására sarkalló üzenetet. A szerzemény a második elődöntőben, angol nyelven csendül majd fel Lisszabonban.