KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Netta képviseli Izraelt az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Netta képviseli Izraelt az idei Dalfesztiválon

-

Netta Barzilai nemcsak a Rising Star nevű országos előválogatót nyerte meg, hanem azt a bizonyos csodajegyet is az idei Eurovíziós Dalfesztivál színpadára. Az izraeli közönség ugyanis úgy döntött, őt és a Toy című versenydalát küldi Lisszabonba, hogy méltón képviselje az országot az európai hallgatóság előtt.

Eurovízió 2018: Netta képviseli Izraelt az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

Netta egy 25 esztendős ambiciózus, életrevaló ifjú hölgy, aki bár életkorából megítélve túl fiatalnak bizonyul, szakmai tapasztalata annál széleskörűbb és gazdagabb. Kiváló eredményekkel érettségizett, zenei szakon, a tanulmányait pedig szintén ezen a vonalon vitte tovább a világhírű Rimon Zeneiskolán.

2012-ben oktatóként és vezető-tanácsadóként tevékenykedett az ifjú énekeseknek szervezett szaktáborban, énekelt már az izraeli Navy band-ben, és volt már állandó fellépő is a rangos Bar Giora klubban. 2016-ban megalapította a saját zenekarát, a The Experimentet, mellyel bejárta Izraelt. Idő közben pedig főszerepet kapott a Running On The Sea és a The Book Of Challenges című színházi produkciókban.

Hirdetés

A bársonyfüggöny mellett a szólókarrierjét sem hanyagolja, sőt! Az, hogy az Eurovízión is énekelhet, nem akármilyen pont azon a bizonyos bakancslistán, melyről oly sok előadó álmodozik. Toy című versenydalával, angol nyelven, az első elődöntőben mutatkozik be Európának.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek