KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Mikolas Josef képviseli Csehországot az idei Dalfesztiválon!

Eurovízió 2018: Mikolas Josef képviseli Csehországot az idei Dalfesztiválon!

-

A visszaszámlálás már elindult: alig két hét választ el bennünket az idei Eurovíziós Dalfesztiváltól. A helyszín ezúttal Lisszabon, ahol a jobbnál jobb dalok mellett Portugália sokszínű kultúrájával is megismerkedhet a közönség. Összesen 43 ország képviselői mérik össze az erejüket, köztük Mikolas Josef is, aki Csehország színeiben, a Lie To Me című versenydalával, az első elődöntőben bizonyíthat.

Eurovízió 2018: Mikolas Josef képviseli Csehországot az idei Dalfesztiválon!

Hirdetés

Mikolas maga a két lábon járó zenestúdió: dalokat komponál, gyárt, dalszöveget ír, hangszereken játszik, énekel és videókat rendez. Prágában nőtt fel, de jelenleg inkább Bécsben él. Zenész családból származik, ez a háttér pedig értékes útravalóval látta el őt az életben.

Öt éves kora óta gitározik, és azóta egyre mélyebbre ásta magát a zenében. Kiváló jegyekkel érettségizett, de a rangos iskolák helyett ő inkább a karrierjét csiszolgatta. Aranymedált nyert a szóló színészkedésben, majd nemzetközi modellként dolgozott a leghíresebb világmárkáknál. De gyorsan beleunt a divatszakmába is, így inkább Európát járta, és utcai zenészként lépett fel például Oszlóban, Zürichben, Hamburgban, Bécsben és Prágában.

Hirdetés

Mikolas 2015-ben adta ki első kislemezét és videóklipjét, a Hands Bloodyt. Igazán híressé azonban a második kislemeze, a Free, tette őt a hazájában. Következő dala pedig, a Believe, három hétig uralta a cseh toplistákat. Ekkor kapott lehetőséget arra, hogy Bécsbe költözzön, és igazán maradandót alkosson. Idén hazája színeiben lép fel az Eurovízión, ahol angol nyelvű versenydalával képviselheti Csehországot.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek