KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Michael Schulte képviseli Németországot az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Michael Schulte képviseli Németországot az idei Dalfesztiválon

-

A 28 éves Michael Schulte zenei karrierje 2007-ben indult a YouTube-on, ahová népszerű zeneszámok egyedi feldolgozásait töltötte fel. A netező közönség azonnal ráharapott a fiatalember stílusára: máig nem kevesebb, mint 50 millióan nézték meg a videóit, és közel 200 ezren iratkoztak fel az újdonságaira.

Hirdetés

2011-ben történt meg az áttörés, amikor Rea Garvey felfedezte és kiragadta őt az anonimitásból. Felkérte Michaelt, csatlakozzon hozzá a Balti-tenger partján megszervezett Kieler Woche Festiválon, később pedig közösen megalkották a Carry Me Home című dalt, mely hatalmasat durrant a német játszási listákban.

Schulte első stúdióalbuma 2012-ben jelent meg, és az első helyen végezte a hazai toplistákban. A siker margójára, Michael szóló akusztikus turnéra indult, aminek keretében több rangos zenei fesztivált is érintett Németországban. Valójában ez volt számára az ugródeszka a zene tengerében.

Hirdetés

Egyre növő népszerűségének és tehetségének köszönheti, hogy a közönség őt bízta meg azzal, képviselje hazáját a Lisszabonban megszervezett idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenydala, a You Let Me Walk Alone, gyorsan beférkőzött a hallgatóság bőre alá. Megkapó, érzelmekkel teli szerzeményről van szó, melyben Michael arról vall őszintén, hogyan élte meg az édesapja elvesztését. 14 éves volt akkor, most pedig, közel 14 évvel később, már sokkal erősebben kezeli a veszteséget.

A You Let Me Walk Alone egyenesen a döntőből, angol nyelven szól az európai közönséghez.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek