KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Laura Rizzotto képviseli Lettországot az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Laura Rizzotto képviseli Lettországot az idei Dalfesztiválon

-

Laura Rizzotto egy 23 éves, roppant tehetséges ifjú hölgy, aki bár Brazíliában született, lett gyökerekkel is rendelkezik. Édesapja tősgyökeres lettországi, míg édesanyja portugál származású brazil. 11 évesen írta első dalát, azóta pedig több mint száz saját szerzemény fűződik a nevéhez.

Eurovízió 2018: Laura Rizzotto képviseli Lettországot az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

15 volt, amikor először lépett a riói közönség színe elé. Élőben énekelt több helyszínen is a brazil városban, míg fel nem figyeltek rá, és egy évvel később ajánlatot nem kapott egy lemezkiadótól. Debütáló stúdióalbuma Made In Rio címmel 2011-ben jelent meg, és röviddel ezután Laura ösztöndíjat kapott a bostoni Berklee College of Music zeneiskolába.

Így vezetett az útja az Egyesült Államokba, ahol számos zenei fesztiválon koncertezett, miközben második nagylemezét csiszolgatta. A diszkográfiai anyaggal nemes célt is szolgált: megvédeni a pusztulástól a brazilok nemzeti szimbólumaként elhíresült, a zene fájaként is ismert növényt.

Hirdetés

Laura magabiztosan nevezett be a lett országos előválogatóba, Funny Girl című versenydalával pedig azonnal megnyerte magának a közönséget. A felvételt maga Laura írta, és az énekesnő következő stúdióalbumán kap majd helyet, ami 2018 folyamán kerül a boltokba. A dal angol nyelven csendül majd fel május 10-én, a második elődöntőben.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek