KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Elina Nechayeva képviseli Észtországot az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Elina Nechayeva képviseli Észtországot az idei Dalfesztiválon

-

Nem akármilyen dalt juttattak ki Lisszabonba az észtek. Elina Nechayeva előadásában egy klasszikus műfajban írt, operaházba illő alkotás nyerte meg az országos előválogatót, és meglepő módon nem az anyanyelven, hanem olaszul csendül fel majd az idei Eurovízión.

Eurovízió 2018: Elina Nechayeva képviseli Észtországot az idei Dalfesztiválon
Fotó: Andres Putting

Elina Nechayeva 1991-ben született. Az Észt Zene- és Színházakadémián diplomázott, ahol klasszikus éneket tanult. Gyermekként arról álmodozott, hogy egy napon űrhajós lesz, és csillagok, bolygók között röpköd majd. Ez ihlette a La Forza című szerzeményt is, mellyel Elina a hazáját képviseli a Dalfesztiválon.

Hirdetés

A dalban a fantáziadús gyerekkor legszebb álomképei kelnek életre, a dallamok szárnyán pedig nemcsak az énekesnő, hanem mi magunk is űrutazhatunk. A La Forza ugyanakkor egy velős üzenetet is magában hordoz: a szeretet meggyógyít és boldoggá tesz. A felvételt kifejezetten Elina hangszínére szabták. Úgy illik az adottságaihoz és a személyiségéhez, akár egy kesztyű.

Elina Nechayeva jelenleg a karrierjének él, na meg annak, hogy az operát a világ legnagyobb színpadaira vigye. Gondosan odafigyel és vigyáz a legértékesebb kincsére, az énekhangjára. Számára a legjobb napindító a jóga és a kocogás. Kávé helyett fekete csokoládéval pörgeti fel az energiaszintjét, és ami számára a legfontosabb: pozitívan, jókedvvel élni az életet.

Hirdetés

Imádja a Disney-rajzfilmeket és a klasszikus műfajt. Mozart és Tchaikovsky a kedvenc zeneszerzője. E szenvedélyéből merítette a La Forza dalszövegét is, melynek sorait lelkesedve vetette papírra. A dal zenéjét Mihkel Mattisen és Timo Vendt szerezte, de Ksenia Kuchukova szopránénekesnő is részt vett a projektben. Ha szereted ezt a különleges műfajt, a végeredmény is tetszeni fog!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek