Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A tavalyi portugál győzelem után, az Eurovíziónak idén otthont adó ország úgy vélte, Cláudia Pascoal és az O Jardim méltó lesz a Salvador Sobral által felállított színvonal megtartásához. Mint ismert, tavaly az egyediség, az egyszerűség és a gyönyörűség győzött – egy olyan dal, mely a maga visszafogottságában mégis mindannyiunk lelkét megérintette. Az O Jardim is megőrzi ezt a lírai dallamvonalat, de vajon sikerül neki újból megteremteni azt a meghitt hangulatot, melyet tavaly az Amar Pelos Dois magából árasztott?

Eurovízió 2018: Cláudia Pascoal képviseli Portugáliát az idei Dalfesztiválon

Cláudia Pascoal Gondomarban él, és a zene fontos szerepet játszik az életében. 15 éves kora óta gitározik, és utcai zenészként indította útnak a karrierjét. Országos tini-talkshowt vezetett, és olyan híres TV-műsorokba nevezett be, mint az Ídolos (az American Idol portugál megfelelője) és a The Voice, amiben a döntőig jutott.

Zenekart alapított, és Pedro Gonçalvesszel közösen létrehozta első kislemezdalát, amit a MORHUA névre hallgató együttesével közösen népszerűsít. Miután megnyerte az országos előválogatót, Cláudia új céllal gazdagodott: a tavalyi győzelemhez méltón képviselni a hazáját Európa előtt, és miért ne, újból megkaparintani a fődíjat.

Az O Jardim portugálul csendül majd fel május 12-én, a döntőben. A produkció fénypontja pedig az lesz, amikor a dal szerzője, Isaura is csatlakozik Cláudiához a színpadon.