Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Christabelle 1992-ben született, és még csak 3 éves volt, amikor először lépett színpadra. Tinédzseréveit a televíziózásba fektette, később viszont úgy érezte, inkább a zenei pályán kamatoztatná a tehetségét. Számos dalversenyre nevezett be, többek között a máltai junior eurovíziós előválogatóra, illetve az USA-beli F.I.D.O.F.-re.

Eurovízió 2018: Christabelle képviseli Máltát az idei Dalfesztiválon

Az utóbbi hét évet Christabelle azzal töltötte, hogy amerikai és brit producerekkel dolgozott együtt. Munkájának eredménye pár igazán fülrevaló szerzemény lett, mely jól boldogult a játszási listákban. Maga az énekesnő nem kevesebb mint nyolcszor vihetett haza Bay Music Awards-szobrocskát, ami azt jelenti, messze ő a legkimagaslóbb előadó a máltai zeneiparban.

Christabelle koncertezett már olyan világhírű együttesekkel, mint a The Chainsmokers, és megosztotta a színpadot például Laura Pausinivel és Gigi D’Agostinoval. Az országos eurovíziós előválogatón is háromszor került be a legjobb 10-be: először 2014-ben, aztán 2015-ben, majd 2016-ban. Az igazi sikert azonban a 2018-as előválogató hozta meg számára. Versenydala, a Taboo ugyanis azonnal lehengerelte a közönséget.

A szerzeményt ő maga írta, némi segítséggel, és mély üzenetet hordoz: támogatni a mentális egészséget. A Taboo nagy port kavart Máltában, maga Christabelle pedig a Társadalom Mentális Jólétéért Alapítvány máltai nagyköveteként áll ki a betegségek gyógyítása mellett, és helyi egyesületeket támogat a nemes cél felkarolásában.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az énekesnő kiáll világunkat sújtó társadalmi problémák ellen. Elítéli a diszkriminációt, és harcol az emberi jogokért is. Ezúttal Európa színe előtt tesz tanúbizonyságot, amikor a második elődöntőben, angol nyelven szólaltatja meg a Taboo című versenydalát.