KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Christabelle képviseli Máltát az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Christabelle képviseli Máltát az idei Dalfesztiválon

-

Christabelle 1992-ben született, és még csak 3 éves volt, amikor először lépett színpadra. Tinédzseréveit a televíziózásba fektette, később viszont úgy érezte, inkább a zenei pályán kamatoztatná a tehetségét. Számos dalversenyre nevezett be, többek között a máltai junior eurovíziós előválogatóra, illetve az USA-beli F.I.D.O.F.-re.

Eurovízió 2018: Christabelle képviseli Máltát az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

Az utóbbi hét évet Christabelle azzal töltötte, hogy amerikai és brit producerekkel dolgozott együtt. Munkájának eredménye pár igazán fülrevaló szerzemény lett, mely jól boldogult a játszási listákban. Maga az énekesnő nem kevesebb mint nyolcszor vihetett haza Bay Music Awards-szobrocskát, ami azt jelenti, messze ő a legkimagaslóbb előadó a máltai zeneiparban.

Christabelle koncertezett már olyan világhírű együttesekkel, mint a The Chainsmokers, és megosztotta a színpadot például Laura Pausinivel és Gigi D’Agostinoval. Az országos eurovíziós előválogatón is háromszor került be a legjobb 10-be: először 2014-ben, aztán 2015-ben, majd 2016-ban. Az igazi sikert azonban a 2018-as előválogató hozta meg számára. Versenydala, a Taboo ugyanis azonnal lehengerelte a közönséget.

Hirdetés

A szerzeményt ő maga írta, némi segítséggel, és mély üzenetet hordoz: támogatni a mentális egészséget. A Taboo nagy port kavart Máltában, maga Christabelle pedig a Társadalom Mentális Jólétéért Alapítvány máltai nagyköveteként áll ki a betegségek gyógyítása mellett, és helyi egyesületeket támogat a nemes cél felkarolásában.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az énekesnő kiáll világunkat sújtó társadalmi problémák ellen. Elítéli a diszkriminációt, és harcol az emberi jogokért is. Ezúttal Európa színe előtt tesz tanúbizonyságot, amikor a második elődöntőben, angol nyelven szólaltatja meg a Taboo című versenydalát.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek