KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2018: Cesár Sampson képviseli Ausztriát az idei Dalfesztiválon

Eurovízió 2018: Cesár Sampson képviseli Ausztriát az idei Dalfesztiválon

-

Cesár Sampson nem ismeretlen az osztrák berkekben. Már 17 éves kora óta turnézik a földkerekségen olyan világhírű osztrák zenekarok oldalán, mint a Kruder & Dorfmeister, Sofa Surfers és a Louie Austen. Idő közben a kulisszák mögé is betekintést nyert, ahol dalszerzőként, dalszövegíróként és vokális producerként vállal aktív szerepet a zenebizniszben.

Eurovízió 2018: Cesár Sampson képviseli Ausztriát az idei Dalfesztiválon

Hirdetés

Cesár az Eurovízióval sem most találkozik először. Nekik ugyanis már van pár közös siker-sztorijuk a Dalfesztivál keretein belül. A Symphonix International tagjaként, Bulgária neki és szerzőtársainak köszönheti, hogy 2016-ban és 2017-ben ott lehetett a top 5-ben. Idén pedig szintén egy saját, Symphonix-szerzeménnyel indul Lisszabonban, ahol ezúttal Ausztria színeiben, az első elődöntőben, élesben bizonyíthat.

Semmi kétség nem fért hozzá, hogy tavaly decemberben Cesár és a Nobody But You nyeri meg az országos előválogatót. Ami a dalszerzést illeti, az énekes a következőket vallotta: „Mihelyt végre rátaláltunk a szerzemény lényegére, és világossá vált a témakör, a további három Symphonix-tag is csatlakozott a projekthez, pontosan azt adva hozzá, amiben a legjobbak.” Mi lett a végeredmény? „Egy dal, amiben egyrészt ott van a lelkem és az egész élettörténetem, másrészt pedig, amiben minden hallgató ráismerhet önmagára.” – egészíti ki Cesár.

Hirdetés

Amint a címéből is kiderül, a Nobody But You angol nyelven csendül majd fel az Eurovízió színpadán, május 8-án.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek