Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Alexander Fehéroroszországban született, de Oszlóban nőtt fel. 5 éves volt, amikor a szüleivel a norvég fővárosba költözött. Még gyerek volt, amikor ismerkedni kezdett a hegedűvel, és röviddel azután már színpadi produkciókban is résztvett. 2006-ban vitte haza első komoly zenei elismerését, amikor saját jazz-szerzeményével megnyerte a Kjempesjansen (The Big Break) nevű tehetségkutatót.

Eurovízió 2018: Alexander Rybak képviseli Norvégiát az idei Dalfesztiválon

Alexander Rybak neve az eurovíziós közönségnek sem ismeretlen. Mi több, egész Európa büszke lehet a fiúra, akinek Fairytale című versenydala a kontinens legjobb felvételeként végezte 2009-ben. Igen, Alexander egyszer már hazavitte a Dalfesztivál fődíját, nem is akármilyen eredménnyel: 387 ponttal akkor ő döntötte meg az Eurovízióban valaha elért pontszámok rekordját. A győzelem után, a Fairytale több európai országban lett listavezető, a nagylemez pedig, melyre ez a felvétel felkerült, 25 országban került kiadásra.

A finálét követően, Alexander körbekoncertezte Norvégiát, a fellépéseit pedig a határokon kívülre is kiterjesztette. Számos zenei projektben vállalt aktív szerepet, legutóbb pedig egy olyan dalt gyúrt össze, ami ismét az Eurovízió színpadáig röpítette őt.

A That’s How You Write A Song angol nyelven, a második elődöntőben csendül fel, és garantálni tudjuk, hogy bejut a döntőbe!