Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Miután a tavaly a hetedik helyet könyvelhette el magának az európai ranglétrán, Románia újabb szemre és főként fülrevaló dallal jelentkezik az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A román közönség a The Humans nevű zenekart bízta meg azzal, hogy képviselje az országot a Lisszabonban tartandó eseményen, a Goodbye pedig épp abban a műfajban íródott, mellyel nehezen lehet mellényúlni.

Eurovízió 2018: a The Humans képviseli Romániát az idei Dalfesztiválon

A The Humans egy hat tagból álló együttes, akiknek a zenei háttere mondhatni, finomvegyes. A banda frontembere Cristina Caramarcu, aki korábban egy Jukebox nevű zenekarban énekelt, de néhány kollégájával karöltve úgy érezte, itt az ideje váltani, és egy új szintre emelni a zenei tevékenységüket. Így született meg a The Humans, mely túlnyomórészt saját szerzeményeket játszik, és csupa tehetséges, szakképzett zenészekkel gazdagodott.

A Goodbye című dalukat is ők maguk írták: míg a zenét Alin Neagoe (basszusgitár) és Alexandru Matei (zongora) szerezte, addig a dalszöveg Cristina Caramarcu (vokál) érdeme. A szerzemény a második elődöntőben hangzik el, angol nyelven.