Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Akár Európa Beyoncéjának is kinevezhetnénk az idei Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb favoritját.

Az európai Beyoncé a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál legnagyobb favoritja

Hetekig Izrael képviselője, Netta vezette a fogadóirodák listáját, ám az első döntőben letaszították a trónról, Ciprus énekesnője, Eleni Foureira olyan előadást nyomott a színpadon, hogy arra még Beyoncé is állva tapsolt volna.

De ki is ez az üstökösként becsapódó ciprusi énekesnő?

Eleni 1987-ben született, Albániában. Pop-énekesnőként és színésznőként vált híressé nemcsak Ciprusban, hanem Görögországban is. 2010-ben indította útjának a szólókarrierjét, és ki is adta első stúdióalbumát. A pop kiráynőjeként emlegetik, és sikert sikerre halmoz a Balkán-félszigeten.

Az utóbbi években Eleni Foureira görögül és angolul is énekel, 2017-ben pedig világszinten befutott a Send For Me című kislemezével. A dalt a slágergyáros producerrel és rapperrel, A. M. Snipe-pal közösen készítette.

Fuego című versenydalát többek között Alex Papaconstantinou szerezte, a görög-svéd dalszerző-producer, aki olyan világhírű énekesekkel dolgozott már együtt, mint Jennifer Lopez, Enrique Iglesias vagy Marc Anthony.

A fogadóirodás listáján egycsapásra első helyre ugrott, miután előadta Fuego című dalát, amelyben nemcsak énekelt a színpadon, de táncolt is, olyan energiával, amit Beyoncétól szokhattunk eddig meg.

Nos, csak pár napot kell aludni, hogy kiderüljön, valóban megnyeri az Eurovíziós Dalfesztivált, ám az élő fellépését nézve, nagy eséllyel indul.