KezdőlapZeneEurovízióFrenreisz Károly: "Jobban célba ér a kritika, ha dicséretbe van ágyazva"

Frenreisz Károly: „Jobban célba ér a kritika, ha dicséretbe van ágyazva”

-

Kollégáinak tekinti A Dal című műsorban fellépő énekeseket Frenreisz Károly, aki az MTI-nek elmondta „Jobban célba ér a kritika, ha dicséretbe van ágyazva”.

Frenreisz Károly: "Jobban célba ér a kritika, ha dicséretbe van ágyazva"

Hirdetés

„Nem szokásom durván, veszekedve, szókimondóan véleményt nyilvánítani. A Dalban egyébként is kollégának tekintem az előadókat, akár pályakezdők, akár ismert könnyűzenei szereplők. Kritikai észrevételeimet is el szoktam mondani, de szerintem azok jobban célba érnek, ha nem bántóan, hanem dicséretbe ágyazva fogalmazom meg” – mondta Frenreisz Károly, valószínűleg azután, hogy a hét végén nagyobb port kavart, hogy Tolvai Reni sértve érezte magát a zsűri kritikája miatt, erről bővebben itt olvashattok.

Az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész kiemelte, hogy idén a lassúbb, akusztikus dalok vannak többségben A Dalban, ugyanakkor sokféle stílust vonultat fel a műsor.

Hirdetés

„Elsősorban az számít, hogy jó dal legyen, de a szakmai előzsűrizés során figyelembe vettük azt a szempontot is, hogy színes legyen a műfaji paletta” – hangsúlyozta Frenreisz Károly.

Kitért arra, hogy az első válogatót holtversenyben megnyerő Leander Kills, valamint az egy héttel később hasonló helyen végző AWS egyaránt jó metáldalt hozott a versenybe. Az viszont a zsűri számára is meglepő volt, hogy mindketten milyen magas pontszámot (8-at és 9-et) kaptak a közönségtől.

„Ahogy Mező Misi fogalmazott, jóleső érzés, hogy a közmédiában metálzenét lehet hallani” – jegyezte meg.

Hozzátette: bár sokan úgy gondolják, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a csúcskorszakát élt rockzene túljutott a zeniten, a koncertekre a mai napig a rockzene tudja a legnagyobb tömegeket vonzani.

A zenész kiemelte, hogy a zsűriben kompletten értékelnek egy dalt, amelyhez nagyon sokat hozzá tud tenni az előadásmód, az éneklési stílus. Megjegyezte, hogy idén a korábbiaknál több a magyar szövegű dal, a 30-as mezőny kétharmada ilyen.

„A szöveg finomságai sokkal jobban megérintik a hallgatót, ha azt magyarul hallja. Bár a könnyűzene világnyelve az angol, én úgy gondolom, talán jobb lenne, ha az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar nyelvű produkcióval indulnánk. Ez ott kuriózum, odafigyelnek rá, és ha látványban és hangzásban is minőségi a produkció, mint tavaly Pápai Joci esetében, úgy előnye is lehet a magyar szövegnek” – fogalmazott a zenész.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek