Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2017. január 14-én, magyar idő szerint 19:30-kor indul A Dal 2017 első élő műsora. 30 versenyző mérkőzhet meg egymással az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi képviseletéért, közöttük a Muri Enikő is, aki a Jericho című versenyszámmal készült. A felvételt Sebastian Arman és Joachim Persson szerezte.

Muri Enikő 1990-ben született Nyíregyházán. Karrierjét a színház világában kezdte: 14 évesen a helyi színitanoda növendéke volt, amelynek keretében félévente vizsgaelőadásokat kellett tartaniuk. Bár nyitott a zene felé (2006-ban például egy karaokéműsorba nevezett be, amit meg is nyert), mégis a színház játszotta a legfontosabb szerepet az életében. Bejutott a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahol 3 éves képzésen esett át, rátalálva igazi önmagára. Ekkor kezdett foglalkozni komolyabban az énekléssel.

2010-ben szerencsét próbált az X-Faktorban, de nem került be az élő műsorba. 2011-ben megújult erővel ismét benevezett a tehetségkutatóba, ám ezúttal a döntőig jutott. A műsort követően a Madách Színháztól kapott remek ajánlatot, amelyet lelkesen el is fogadott. Azóta is aktív tagja a színészi csapatnak, mi több, ma már a Budapesti Operettszínház musical-színésze is egyben. Olyan nagyszerű darabokban léphet fel, mint például a Ghost és a Mamma Mia! musical.

Zenei karrierjét sem hanyagolja. Első nagylemeze, az Enciklopédia után rengeteg felkérést kapott, egyik koncertet a másik után adja, most pedig A Dalban bizonyítana. Neked hogy tetszik a Jericho című felvétele?

https://www.youtube.com/watch?v=AKfuHUYpKQU