Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Énekelni az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán nem kis dolog egy énekes karrierjében. Ezért is nevezett be Mujahid Zoltán is A Dal 2017-es versenyébe, aminek a döntőjében kiderül, melyik előadó képviselheti Magyarországot Európa legnagyobb zenei fesztiválján. Az énekes az On My Own című saját szerzeménnyel indul a megmérettetésen, a dalszöveget Johnny K. Palmer írta.

Mujahid Zoltán 1979-ben született Pakisztánban. Már kiskorától kötődik a zenéhez és a zongorához, ebben az irányban indította el a tanulmányait is, még általánosban. Középiskolai éveiben a Petőfi Musical Stúdió tagjaként tevékenykedett, ami azt jelentette számára, hogy olyan nagyszerű darabok főszerepét játszhatta, mint a Padlás, a Dzsungel Könyve vagy Mária evangéliuma. 17 éves volt, amikor énekelni kezdett. Mindig is a jazz műfaja vonzotta. Ezért is iratkozott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművészi és tanári szakára. Ott volt a Megasztár első évadának a versenyzői között, ahol a döntőig menetelt. Valójában ez a szereplés alapozta meg az énekesi karrierjét. Azóta komponál, énekel, tanít és koncertezik, illetve nagylemezeket gyárt.

A Dal színpadán is nagy befutó: 2015-ben a legjobb négy dal közé jutott a Beside You című versenydalával. Talán a 2017-es széria meghozza számára a várva várt sikert!