Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Magyarország ott lesz szombaton a 61. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába, miután kedd este Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) bejutott a döntője.

freddie

Magyarország döntőse negyedikként lépett fel Stockholmban kedd este, majd a 18 előadó közül bekerült a tíz legjobb énekes közé. a döntőben 26 évesen méretteti meg magát, Freddie-nek jó esélyei vannak a győzelemre.

Freddie-t a színpadon három vokalista, Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás, valamint Baranya Dávid táncos-dobos kísérte. A Pioneer arról szól, hogy merjünk eredetiek lenni. A zenét Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála írta.

Szintén bekerült a fináléba a horvát Nina Kraljic, a holland Douwe Bob, az örmény Iveta Mukucsjan, az orosz Szergej Lazarev, a cseh Gabriela Gunciková, a ciprusi Minus One, az osztrák Zoe, az azeri Samra, valamint a máltai Ira Losco.

Az idén Come Together (Jöjjünk össze) szlogennel zajló dalfesztivál második elődöntőjét csütörtökön, a döntőt szombaton rendezik, a Duna televízió mindkettőt élőben közvetíti 21 órától.