Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Több heti válogatás után ma este már csak nyolcan méretkeztek meg, hogy kijussanak Stockholmba, ahol Magyarországot képviselhetik a 2016-os Eurovízión.

Budapest, 2016. február 27. Freddie lép fel az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 címû televíziós showmûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2016. február 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

A legnagyobb esélyesnek a 25 éves Freddie-t tartották, aki Pioneer című dalával a műsor elő- és középdöntőjét egyaránt megnyerte. Úgy látszik a papírforma beigazolódott, hiszen Freddie magabiztosan győzőtt, nemcsak a zsűri tetszését nyerte el a dal, de a közönség is neki ítélte a legtöbb pontot.

A daltSzabó Zé (zene) és Csarnai Borbála (dalszöveg) szerezték.

Freddie sokunk számára a Rising Starból ismerős. A kereskedelmi főiskolát végzett fiatalember 2015-ben nevezett be a tehetségkutatóba, ahol a 4. helyen landolt. A műsorból ragadt rá a „zuhanyzós fiú” becenév, amikor megtudhattuk róla, hogy sokáig csak a zuhanyrózsa előtt mert fellépni. Ma új dalával, a Neked nem kell című magyar nyelvű balladával hódítja a füleket, viszont a versenyt követően Kállay-Saunders András dalával robbant be a köztudatba.