KezdőlapZeneEurovízióA második továbbjutó A Dal 2016-ban: Benji – Kötéltánc

A második továbbjutó A Dal 2016-ban: Benji – Kötéltánc

-

A Dal 2016 első élő adásában összesen hat előadó jutott tovább a középdöntőbe. A legtöbb pontot Freddie és a Pioneer gyűjtött be, őt pedig Benji és a Kötéltánc követte 39 ponttal. Benji – Le Quang Huy versenydalát Pál Benjámin (zene), Hujber Szabolcs és Máté Gyárfás (dalszöveg) szerezték.

benji-a-dal

Hirdetés

A vietnámi származású, Budapesten született fiatalember 2014-ben állt a világ szeme elé, amikor benevezett a magyarországi X-Faktor tehetségkutatóba. A fiú egészen a döntőig jutott, és bronzérmesként ő lett az évad legjobb férfihangja. Korábban is próbálkozott már hasonló tehetségkutatókkal, és bár kezdetben csak hobbiból énekelt, az ismerősei noszogatására ma már egyre több időt fordít a szenvedélyére. Benji több hangszeren is játszik, és gyermekkora óta folyamatosan kapcsolatban áll a zenével. 2015-ben adta ki első kislemezét, az Atmosphere-t, mely angolul és magyarul egyaránt hallgatható.

Saját elmondása szerint, a Kötéltánc című dal arról szól, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, bármennyire is visszahúz bennünket ez a feje tetejére állt, őrült világ.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek