KezdőlapZeneEurovízióConchita Wurst nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

Conchita Wurst nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

-

Ausztria képviselője, Conchita Wurst nyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált, Kállay-Saunders András az 5. helyen végzett.

Conchita Wurst

Hirdetés

A 143 ponttal ötödik helyen végző Kállay-Saunders András Ausztria, Hollandia, Svédország és Örményország mögött. Ez egyébként minden idők második legjobb magyar eredménye Eurovízión, csak Bayer Friderika tudott negyedik lenni 1994-ben.

“Nincsenek olyan céljaim, hogy túlszárnyaljam az eddigi legjobb magyar eurovíziós szereplést. Azzal megyek ki, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból a versenyen. Hogy ez mire, hányadik helyre lesz elég, az a nézők kezében van” – nyilatkozta Kállay-Saunders András indulása előtt az MTI-nek.

Hirdetés

A férfiként – Tom Neuwirth néven – született, de a színpadra női külsővel, ám szakállal lépő Conchita Wurst a grazi divatiskolában tanult, és egész eddigi életében az eurovíziós szereplésről álmodott. Egy fiúcsapat színeiben korábban már indult az osztrák válogatóversenyen, de akkor másodikok lettek.

Az MTI-nek még a verseny előtt azt mondta, talán sokszor nem könnyű az érvényesülés számára, de ez az élete, az éneklés, emellett a modellkedés, illetve a házigazda szerep is nagyon érdekli különböző műsorokban.

„Mindenkinek ajánlom, aki hisz a szabadságban és a békében. Megállíthatatlanok vagyunk” – mondta a nyertes.

Dalának magyar vonatkozása, hogy szimfonikus kíséretét a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel a Budapest Art Orchestrával.

http://www.youtube.com/watch?v=TP1DF-_PfwU

Az idei volt az 59. Eurovíziós Dalfesztivál. A fesztivált 1956-os kezdése óta minden évben megtartották, így egyike a leghosszabb ideig tartó televíziós műsoroknak a világon. Ez egyben a világ legnagyobb dalversenye a nézők számát tekintve, melyet az előző években 100 és 600 millió közé tették.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek