Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A zsűri döntése alapján Király Viktor és Bogi, míg a közönség szavazataival a New Level Empire és a Depresszió jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.

a-dal2014

Az elhangzott kilenc dal közül a legtöbb, 39 ponttal Király Viktor dala, a Running Out of Time (szerzők: Király Viktor és Király Tamás) jutott a döntőbe.

“Nemcsak az Eurovízióra kijutás lehetősége vonz, hanem egyszerűen élvezem, amit csinálok” – mondta Király Viktor nemrég az MTI-nek. Az énekes a héten tette közzé a dalhoz készült friss videót, amelyben a legendás amerikai hiphop csapat, a Run-DMC egyik rappere, Darryl DMC McDaniels is közreműködik.

A zsűritől 38 pontot kapott Bogi (Dallos-Nyers Boglárka), az idei legfiatalabb, mindössze 16 éves induló We All (Tóth G. Zoltán, Halász Péter) című dala, amely így ugyancsak elhangzik február 22-én a döntőben.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a nézők sms-szavazatainak köszönhetően két zenekar, a New Level Empire The Last One (szerzők: New Level Empire), illetve a Depresszió Csak a zene (Depresszió, Halász Ferenc) című dala szerepelhet még a jövő szombati döntőben.

A második középdöntőt vasárnap tartják, ott szintén kilenc produkciót értékelnek a zsűritagok és a tévénézők, és ugyancsak négy dal juthat tovább. A két műsorból A Dal február 22-i döntőjébe így nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi és Kovács Kati énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető foglal helyet. A verseny és a showműsor digitális kommentátora ByeAlex, aki a tavalyi malmői Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében 10. lett Kedvesem című dalával.