KezdőlapSzínesA három testvér milliókat hódított meg a zene erejével: gyönyörű hangjuk az...

A három testvér milliókat hódított meg a zene erejével: gyönyörű hangjuk az egekig hallatszik

-

Három testvér, akiknek közös szenvedélyük a zene, milliókat érintenek meg a gyönyörű, háromszólamú harmóniában énekelt dalok feldolgozásával, amiket a YouTube-on osztanak meg.

Daylon, Daura és Devon Veater az arizonai Phoenixben nőttek fel, és jelenleg mindhárman és az Arizonai Állami Egyetemen tanulnak. Emellett együtt énekelnek egy a cappella trióban, ami a Life in 3D nevet kapta, neveik kezdőbetűjére utalva.

Hirdetés

A 23 éves Daylon Veater villamosmérnöki szakon tanul, akárcsak 18 éves öccse, Devon, a 21 éves Daura pedig biokémia szakon szerez diplomát idén májusban. A testvérek gyerekként magántanulók voltak, az édesanyjuk tanította őket otthon egy saját maga által összeállított program alapján, és amíg a tudományok fontos szerepet kaptak az életükben, a zene a másik közös szenvedélyük, hiszen mindig is imádtak énekelni.

„Ez az utazás, amelyen most járunk, valójában nagyban hozzájárult a hitem megerősítéséhez” – mondta Devon a testvéreivel közös szenvedélyéről.

Hirdetés

A Veater testvérek kiskorukban a nagymamájuktól kaptak zongoraleckéket, mivel akkoriban nem engedhették meg maguknak, hogy zenetanárhoz járjanak. Később Devon találkozott valakivel a templomban, aki megfizethető áron gitárórákat adott, és nővérével együtt elkezdtek gitározni tanulni.

A három testvér milliókat hódított meg a zene erejével: gyönyörű hangjuk az egekig hallatszik
Fotó: YouTube

A legnagyobb inspirációt azonban a nagyapjuk jelentette a számukra, aki nagyon szeretett énekelni, őket is mindig lelkesen bíztatta erre, és mindig is az első számú rajongójuk volt. Devon egyébként egy interjúban azt is megjegyezte, hogy érdekes módon a szüleiknek egyáltalán nincs zenei tehetségük.

Amikor Daylon 18 éves volt, csatlakozott egy humanitárius misszióhoz, és körülbelül két évig távol élt a családjától. Ez idő alatt ő és a húga, Daura mindketten megtanulták a The Prayer című dalt, amit eredetileg Andrea Bocelli és Celine Dion énekelt, és ez volt egyik első dal, amit közösen adtak elő.

Nagyapjuk bátorítására vásároltak egy mikrofont, és felvettél a dalt, amit aztán több másik is követett. Sajnos a nagyapjuk már nem hallgathatta meg ezeket a dalokat, és nem láthatta, milyen hihetetlen sikert aratnak az unokái. „Az a karácsony, amikor megkaptuk az első mikrofonunkat, egyben az a karácsony is volt, amikor meghalt, így ő soha nem hallhatott ebből semmit” – mondta Daylon.

A testvérek YouTube csatornája azóta elképesztően népszerű lett. A The Prayer című dalról készült feldolgozásukat például már több mint egy millióan látták, és a rajongóik nagyon sokat jelentenek a számukra. „Ha rossz napom van, ide menekülök. Elolvasom mások kommentjeit, és nagyon megható látni, hogy a zenénk milyen sok emberre van pozitív, felemelő hatással” – mondta Daura. Daylon pedig úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy az énekléstől igazi szuperhősnek érzi magát.

„Most, hogy láttam, mit tudok tenni az emberekért, nem annyira menőnek érzem magamat ettől, mint inkább úgy érzem, hogy ez egy fontos munka, amit tovább kell folytatni, és hogy bármi történjen is velem az életemben, mindig mindent megteszek majd azért, hogy folytassam és áldást hozzak az embereknek. Azt hiszem, ez az, ami számomra igazán fontos” – mondta.

A testvérek egészen a középiskoláig magántanulók voltak, és azt mondják, ennek fontos szerepe volt a mostani sikerükben, mivel így több idejük jutott arra, hogy felfedezzék a kreativitásukat, és a zenével foglalkozzanak, miközben a gyülekezetükben is énekeltek, később pedig csatlakoztak egy középiskolai kórushoz.

Az édesanyjuk már kiskoruktól kezdve egyértelműen látta, hogy a zene a közös szenvedélyük, és gyakran viccelődött azzal, hogy az életük olyan, mintha egy musicalben lennének, mivel a gyerekek gyakran a házimunka elvégzése közben is énekeltek.

Ugyanakkor édesanyjuk nemcsak a zenére fektetett nagy hangsúlyt a tantervben, amit összeállított a gyerekeinek, és a testvérek 13, 12 illetve 9 éves korukban még a svájci Genfbe is eljutottak a tantervének hála.

„Volt egy hölgy a gyülekezetünkben, aki az ENSZ-szel dolgozott, és azt akarta, hogy gyerekek egy csoportja mutasson be egy dokumentumot a gyerekek és családjaik jogairól az ENSZ-nek Genfben. Látta a programot, amit anya kidolgozott nekünk, amiben fontos szerep jutott a memorizálásnak, így kiválasztott minket, megtanultuk a dokumentum szövegét, elutaztunk Genfbe, és előadtuk” – magyarázta Daura.

„Az, hogy magántanulók voltunk, lehetővé tette számunkra ezt a tapasztalatot” – tette hozzá.

Emellett a testvérek abban is hisznek, hogy magántanulókként a köztük lévő köteléket is sokkal erősebbé tehették, mivel több időt töltöttek együtt.

„Mindannyian tudjuk, hogyan kommunikáljunk egymással, hogy ne idegesítsük egymást, legalábbis a legtöbb esetben. Néha természetesen veszekszünk, de így erősítettük meg a kapcsolatunkat, és az sokáig fog tartani” – mondta Devon.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek