Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szombaton A Dal döntőjében dől el, ki képviseli Magyarországot Malmőben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Televízió A DAL 2013

A február 23-24-ei középdöntőkből nyolc előadó jutott tovább a március 2-ai döntőbe. Szombaton Kállay-Saunders András My baby, Rácz Gergő Csak állj mellém, Keresztes Ildikó Nem akarok többé játszani és Cserpes Laura Élj pont úgy című dala, vasárnap pedig Vastag Tamás Holnaptól, Radics Gigi Úgy fáj, ByeAlex Kedvesem című dala, valamint Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, a Szíveddel láss került a finisben.

Az első elődöntővel február 2-án indult a magyar Eurovíziós Dalválasztó show második szériája az M1 és a Duna World csatornákon. A MTVA saját fejlesztésű műsorában az idén a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel a tét. A benevezett 244 szerzeményből a szakmai zsűri 30-at válogatott be az idei mezőnybe. Az elődöntőkből hétről hétre hat produkció: három a zsűri szavazatai alapján, három pedig a közönség sms-einek köszönhetően jutott tovább.

 „Nagyon örülök, hogy a szombati középdöntőben a zsűritől is kedvező pontszámot kaptam, de végül a nézők juttattak tovább, hiszen a döntőben a zsűri által kiválasztott négy produkcióból a nézőközönség szavazza meg a győztest – mondta Keresztes Ildikó. A marosvásárhelyi születésű előadóművész hozzátette: – Az emberek szavazatai megerősítettek abban, hogy a nézők még mindig szeretik a valódi érzelmeket sugalló dalokat.”

Keresztes Ildikó

Az öttagú zsűriben Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a Compact Disco frontembere és Csiszár Jenő rádiós műsorvezető szerepel. A Dalban három műsorvezető: Gundel Takács Gábor, Novodomszky Éva és Buda Márton működik közre.

 „A Magyar Televízió minden esztendőben olyan tehetségeket kutat fel, akikre mindannyian büszkék lehetünk, és akik mögé fel tud sorakozni egy egész ország. Ilyen volt 2011-ben Wolf Kati, vagy tavaly a Compact Disco – hangsúlyozta korábban Rákay Philip. Az intendáns kiemelte, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválnak évről-évre százmilliós nézettsége van, az ott elhangzó magyar dal országimázs-formáló.- Emiatt érdemes elindulni, még akkor is, ha az ottani döntőben talán többnyire geopolitikai döntéseknek köszönhető egy-egy helyezés”.