KezdőlapZeneAlbumokMegjelent a világhírű Dr. House zenei albuma!

Megjelent a világhírű Dr. House zenei albuma!

-

Doktor House zenélésre adta a fejét! Hugh Laurie debütáló albuma, a „Let Them Talk” mostantól elérhető a boltok polcain. A lemez, mely a New Orleans-i blues ünneplése, egyesíti Laurie zenei tehetségét ismert és kevésbé népszerű blues-klasszikusokkal, melyeket igen személyes szempontok alapján válogatott össze, és jól ismert muzsikusok segítségével játszott fel.

Hirdetés

A lemez producere Joe Henry volt, a felvételek Los Angelesben és New Orleansban zajlottak. Laurie énekel és zongorán is játszik a lemezen, olyan zenészekkel körülvéve, akik korábban együtt dolgoztak például Greg Allmannel, Solomon Burke-kel, Robert Planttel, KD Langgel, T-Bone Burnett-tel, Alison Krauss-szal és John Legenddel. A dalok eredetijeit pedig olyan legendák jegyzik, mint Lead Belly, Robert Johnson, Ray Charles vagy Memphis Slim.

A „Let Them Talk„-on közreműködik 1-1 duett erejéig a New Orleans-i soulkirálynő, Irma Thomas, valamint Sir Tom Jones is, utóbbi például a kevésbé ismert „Baby, Please Make A Change”-ben és a „John Henry”-ben, míg Laurie régi nagy kedvence, Dr. John működik közre az „After You’ve Gone”-ban. Egy másik legenda, a producer, zenész és zeneszerző Allen Toussaint pedig a fúvósok hangszereléséért felel.

Hirdetés

„Képzeletemben New Orleans egyenlő a zenével, a romantikával, az örömmel és a kétségbeeséssel; a ritmusai beették magukat a bőröm alá – hiába vagyok angol -, és néha boldoggá, néha szomorúvá tesznek” – mondja Laurie. „Imádom ezt a zenét, és szeretném, ha Ti is szeretnétek. Ha csak ezredannyi örömötök lesz benne, mint nekem, már érdemes volt felvenni ezt az albumot.”

Íme a „You Don’t Know My Mind” című dal, ahogy élőben hangzik Hugh Laurie és zenekara előadásában – nézd meg a videót itt!


Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek