Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A május 9-én megjelenő “The Day” Moby legújabb stúdióalbumának első kislemeze, amely saját labeljénél, a Little Idiot-nál lát majd napvilágot május 16-án ’Destroyed’ címen.

A single albumverziójával együtt elérhetőek lesznek a remixek is: Lifelike, Basto, Gesaffelstein, Eddie Thoneick és Funkerman átiratai.

“‘The Day-t egy spanyolországi hotelszobában írtam hajnalban egy álmatlan éjszakát követően. Ez egy gyönyörű hotelszoba volt, gyönyörű, sőt mi több tökéletes! Körülbelül reggel hat vagy hét óra volt. Akusztikus gitáron írtam meg ezt a dalt és a telefonomra rögzítettem, majd hazavittem és újra felvettem egy régi ütött-kopott elektronikával a stúdiómban.” – moby

The Day-t közvetett módon David Bowie és Brian Eno inspirálta, akiknek művészete moby szerint szinte már beleivódott a DNS-ébe. A Low és Heroes gyakorlatilag megállás nélkül pörgött moby lemezjátszóján miközben felcseperedett.

A The Day az egyike azoknak a track-eknek a Destroyed-on, amin moby énekel. Ez a dal egy mélyen személyes hangvételű alkotás a késő esti kétségbeesésről, a sötét éjszakai érzésekről és szenvedélyekről. Ez a téma végigvonul az albumon, végigutaztatva a hallgatókat a lélek mélységeibe.

Moby következő élő show-ja június 2-án lesz a londoni The Roundhouse-ban, de július 1-jén hazánkban is fellép a Volt Fesztiválon.

Május 18-tól június 18-ig a camdeni Proud Gallériában lesz egy kiállítása is moby-nak, ahol fotóinak teljes kollekcióját megtekinthető lesz.