Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Rod Stewart “FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK VOLUME V.” című legutóbbi albumát, mely világszerte már több mint 1 millió példányban kelt el, a “Legjobb Tradicionális Pop-Vokál Album” kategóriában jelölték a hamarosan megrendezésre kerülő Grammy-díjátadón, és még éppen időben Nőnapra Rod Stewart megjelenteti legújabb albumát “THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” címmel, mely hazánkban március 7-én kerül a boltok polcaira a Sony Music gondozásában.

A “THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” 5 album több mint 8 évet felölelő felvételeinek legjobb pillanatait eleveníti fel, amely valódi zenei és kultúrális mérföldkő. Ráadásul ez az új “Songbook” egy vadonatúj, még sosem hallott dalt is tartalmaz, mely a “You’ll Never Know” címet kapta, és amelyben Rod egyik legrégebbi együttműködő partnerével, Richard Perryvel dolgozott együtt, akinek a nevéhez olyan nagyszerű slágerek feldolgozásai fűződnek, mint a “Someone To Watch Over Me” vagy a “Bye Bye Blackbird.”

Régóta ünnepelt, kifejező, egyéni és érdes hangjának köszönhetően a Rock And Roll Hall of Fame tagja, és az élő legenda Rod Stewart a zenei világ egyik legsikeresebb művésze. A “THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” a korábbi 5 Songbook kiadvány példátlan sikerét ünnepli, mely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt zenei gyűjteménye, több mint 18 millió eladott példánnyal világszerte.

Rod olyan ikonikus dalokhoz kölcsönzi összetéveszthetetlen hangját, melyeknek szerzői Rodgers és Hart, George és Ira Gershwin, valamint további sikeres dalszerzők, akiknek olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a “Someone To Watch Over Me”, a “The Way You Look Tonight”, a “They Can’t Take That Away From Me” vagy a “What A Wonderful World”, mely Stevie Wonder együttműködésével készült; de a lista még korántsem teljes.

Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív igazgatója és a “Songbook” sorozat producere így nyilatkozott: “Egy ilyen mulandó üzletben nagy kihívás megmutatni, hogy egy karrier milyen sokáig tud tartani, és hogy egy-egy dal hogyan képes betörni a következő évszázadba.”

Stewart 7 albumot jelentetett meg, mióta a Sony Music-kal szerződést kötött, és a 7 lemez mindegyike bekerült a Top 4-be Amerikában, beleértve a “The Great American Songbook” mind az öt kiadványát: az “It Had To Be You…The Great American Songbook” (2002) #4, az “As Time Goes By…Volume II.” (2003) #2, a Grammy-díjas “Stardust…Volume III.” (2004) #1, a “Thanks for the Memory…Volume IV.” (2005) #2, míg a “Fly Me To the Moon…” (2010) #4 pozícióban nyitott. A legutóbbi, “Fly Me To The Moon…Volume V” című Grammy-díjra jelölt “Songbook” 2010 októberében jelent meg, és ez volt Stewart 38. toplistás albuma, illetve 15. Top 10-es albuma. 2002 óta csak Toby Keith, Kenny Chesney és Jay-Z tudott 7 albumot a Top 5-be juttatni.

Novemberben Las Vegasban koncertezett Rod Stewart, és a tavaly nyári európai turnéra is minden jegy elkelt, de Rod máris tervezi az újabb amerikai turnét 2011 tavaszára. Egy 5 évtizeden át tartó karrierrel és több mint 250 millió eladott albummal és kislemezzel Rod Stewart kétségkívül minden idők egyik legsikeresebb előadója.

A “THE BEST OF…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” album két változatban lát napvilágot, egy 14 dalos normál és további 4 dalt tartalmazó deluxe változatban.

További információk, hírek magyarul: www.rodstewart.com

Dallista:

Normál változat:
01. Long Ago And Far Away
02. Someone To Watch Over Me
03. They Can’t Take Away From Me
04. Beyond The Sea
05. You’ll Never Know
06. Time After Time
07. I Can’t Get Started
08. The Way You Look Tonight
09. Bye Bye Blackbird
10. These Foolish Things
11. But Not For Me
12. What A Wonderful World featuring Stevie Wonder
13. My Foolish Heart
14. I’ll Be Seeing You

Deluxe változat:
Normál változat +
15. I Wish You Love Feat. Chris Botti
16. Every Time We Say Goodbye
17. Blue Skies
18. You Go To My Head