Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nagy népszerűségének köszönhetően Rod Stewart listavezető, többszörös-platina státuszt elérő, Grammy-díj nyertes, The Great American Songbook című sorozata egy ötödik résszel gazdagodik a FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, VOLUME V megjelenésével 2010. október 18-án.

Rod ismét korábbi társaival, Richard Perryvel és Clive Davis-szel készítette el az albumot, előbbi producerként, míg utóbbi Lauren Wild és Rod Stewart mellett társ-producerként is részt vett a közreműködésben. A FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, VOLUME V a következő része a Grammy nyertes Great American Songbook sorozatnak, mely példa nélkül álló sikereket ért el a legnagyobb példányszámban eladott új felvételeket tartalmazó hangfelvétel sorozatoként a történelemben, több mint 17 millió eladott példányával. Nagyjából 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, Rod Stewart megkérdőjelezhetetlenül minden idők egyik legsikeresebb zenei előadója.

A Rock and Roll Hall of Fame tag és élő legendának számító Rod Stewart rendelkezik az egyik legmegkülönböztethetőbb és legsokoldalúbb hanggal a zenetörténelemben. A FLY ME TO THE MOON…VOLUME V lemezen Rod 12 ikonikus sztenderdben mutatja meg összehasonlíthatatlan énekstílusát, olyan szerzők műveiben többek közt, mint Cole Porter, Johnny Mercer, Henry Mancini, olyan dalokban többek közt, mint a “That Old Black Magic”, a “Beyond the Sea”, a “What a Difference a Day Makes”, az “I’ve Got You Under My Skin”, és az “I Get A Kick Out of You”. A FLY ME TO THE MOON…VOLUME V Rod valaha volt legtáncolhatóbb Songbookja (lásd a végleges tracklistát alább).

Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív főigazgatója és Rod Songbook sorozatának producere így nyilatkozott: “A Volume V rendkívül friss és Rod hangja még sohasem hangzott ennél jobban, ahogy egyik klasszikust énekli a másik után. Ez az album egy vadonatúj elemet ad a Songbook jelenséghez: megállíthatatlanul táncolni fogsz rá. A vacsorás partyk már nem ugyanolyanok lesznek világszerte mostantól.”

Rod Stewart hozzáteszi: “Néhány éve volt szerencsém összebarátkozni egy amerikai katonával, aki a II. Világháborúban szolgált, és aktívan benne volt a D-napi partraszállásban. Nyers, brooklyni akcentussal azt mondta nekem: ‘Rawwwd, mikor csinálsz újra néhányat azokból az öreg dalokból, neked köszönhetően vadonat újnak hangzanak?!’ Ennyi inspiráció elég is volt. Köszönöm sir és Isten áldjon! Íme az Ötös!”

A FLY ME TO THE MOON…Volume V Rod visszatérését jelzi a The Great American Songbook album sorozathoz. Mind a négy korábbi Songook masszív sikereket ért el és magas pozíciókban nyitottak a Billboard albumlistán: a Thanks For The Memory…Volume IV (2005) #2 helyen debütált, míg a 2004-es Stardust…Volume III Rod valaha volt első #1 debütálása volt a Billboard listán, és megkapta érte karrierje első Grammy-díját is. A Stardustnak köszönhetően Rod Stewart azok közé a kevés veteránok közé került, akik két évized elteltével is tudtak #1 albumot produkálni. Az első két album a of The Great American Songbook sorozatban, a 2002 októberében megjelent It Had To Be You… #4 pozícióban nyitott a listán, míg az As Time Goes By…Volume II (2003 októberéből) a #2 helyen debütált. Az első három albumot mind jelölték Grammyre a “Legjobb Tradícionális Énekes Pop Album” kategóriában, és mind elérte a platina minősítést Amerikában, és 17 millió pédlányban talált gazdára világszerte. A két Songbook album közötti öt éves szünet alatt Rod más műfajok irányába is kitérőt tett – kiadta 8 év óta első rock albumát Still the Same…Great Rock Classics of our Time címmel, mely szintén #1 pozícióban debütált a Billboardon 2006-ban, míg tavaly megjelent Soulbook című albuma a ’60-as, ’70-es évek klasszikus soul slágereinek feldolgozásait tartalmazza, és #4 pozíciót ért el a Billboardon megjelenésének hetében, és pont ezen a héten érte el Magyarországon a platinalemez státuszt, míg előző lemeze aranylemez lett idehaza.

Rod Stewart nemrég fejezte be rendkívül sikeres, 33 állomásból álló európai nyári turnéját, mely a legnagyobb bevételt hozta egy előadónak ebben az évben Amerikán kívül. Turnéja során 4 teltházas koncertet is adott a londoni O2 Arénában, Európa egyik legnagyobb koncerthelyszínén, de Budapesten is láthattuk őt június végén a Kapcsolat koncert idei sztárvendégeként, ahol 200.000 ember előtt adott fergeteges ingyenes koncertet.

FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, Volume V dallista:

That Old Black Magic
Beyond The Sea
I’ve Got You Under My Skin
What A Difference A Day Makes
I Get A Kick Out of You
I’ve Got the World On A String
My Foolish Heart
Love Me Or Leave Me
September In The Rain
Fly Me To The Moon
On the Sunny Side of the Street
Moon River