KezdőlapZeneAlbumokMegjelent az IdiotSide 21. című albuma

Megjelent az IdiotSide 21. című albuma

-

Az IdiotSide 2004-ben alakult Szerencs városában igazi gimnáziumi zenekarként. A csapat kezdeti, nyíltan felvállalt zenei stílusa a gördeszkás punk/rock volt, melyből mind a mai napig felfedezhetünk hatásokat zenéjükben.

Hirdetés

A következő éveket a srácok a próbaterem mélyén töltötték, csiszolva hangszeres tudásukat, és vártak a nagy lehetőségre, hogy végre a nagyközönségnek is bemutathassák dalaikat. A 2008-as év jelentette az IdiotSide életében a fordulópontot.

Hirdetés

Ebben az évben Lola nagykoncertjén melegítették be a közönséget elsöprő sikerrel, és ennek hatására kaptak felkérést az amerikai tini szupersztár, Avril Lavigne budapesti koncertjének előzenekari posztjára. A siker itt sem maradt el.

Ebben az évben készült el első videójuk a „Könnyen jön” című dalukra, a hazai zenecsatornák pedig azonnal kiemelt rotációban kezdték pörgetni a lendületes, dallamos pop/rockot játszó tinik bemutatkozó klipjét. Ezt követte a brigád második kisfilmje „Szárnyak nélkül” címmel.

2009-ben jelöléseket kaptak a legrangosabb hazai zenei díjkiosztókon, mint például a VIVA Comet „Az év zenekara” kategóriában, illetve a Bravo OTTO díjkiosztón „Az év felfedezettje” kategóriában. Ezt a jelölést sikerült is „hazavinni”, hiszen az IdiotSide lett 2009-ben az év felfedezettje, ami egy pályakezdő zenekar életében óriási sikernek és elismerésnek számít.

Az IdiotSide idén is jelölést kapott a két legrangosabb hazai díjkiosztón. „A legjobb együttes” kategóriákban méretik meg a csapat mind a VIVA Cometen, mind a BRAVO OTTO-n. 2009-ben „A legjobb új előadó” kategóriában a Bravo OTTO-n már nyert a zenekar, idén a rajongókon múlik, hogy hazavihetnek-e valamelyik díjból egyet-egyet a srácok. Az idei VIVA Comet díjkiosztóról a srácok egyenesen a turnébuszba szállnak, hogy részt vehessenek Luxemburgban egy zenei fesztiválon, ahol is ők képviselik Magyarországot az Európai Unió tagországai közül.

Az IdiotSide zenekar bemutatkozó albuma május 7-én látott napvilágot „21” címmel. A banda lemezén 13 dalt találhatunk, ami híven tükrözi, hogy a srácok nem állnak be az összerakott produkciók sorába. A „21″ című lemezük szövegeiben és zenéiben lendületes, fiatalos erő és az IdiotSide-ra jellemző pimaszság is fellelhető. Idióta oldala mindenkinek van, találd meg a dalokban a saját sztoridat!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek