Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Wolf Kati ma este lép színpadra Düsseldorfban, a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol Magyarországot képviseli „What about my dreams” című dalával. Telefonon beszélgettünk vele.

Ma van az Eurovíziós döntő, milyen a hangulat Düsseldorfban? Te hogy érzed magad?

Jól vagyok nagyon, köszönöm. A tegnap is jó volt az előadásunk, jól pontozta a zsűri, nagyon-nagyon jól sikerült. Nagyon jó hangulatban telt már az egész nap. Az, hogy bejutottunk a döntőbe megnyugtató dolog mindenképp. Mindenki sokkal jobban tudja élvezni a színpadi létet, meg hát továbbra is nagy sikernek örvend a dal, úgy hogy ez egy nagyon jó érzés.

Hol izgultál jobban, az X-Faktorban vagy az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén?

Itt, az elődöntő során. Az X-Faktort azt magamért csináltam, ha jól sikerült akkor nagyon örvendtem, ha elrontottam valamit, akkor én buktam el, vagy nekem volt kínos. De itt mögöttem van egy egész ország, arról nem beszélve, hogy hány határon túli magyar van, akikkel találkoztam és tudom, hogy lelkesedéssel vesznek körül és szeretik a dalomat. Úgy, hogy ez egy nagyon nehéz kihívás volt számomra. Nem könnyű feladat ennyi embert képviselni.

Az elmúlt napokban számos kritika illette a magyar produkciót, a pozitív vagy a negatív kritikából van több? Lehetett olvasni a magyar sajtóban, hogy bizonyos német lapok rossz fényben próbálnak feltüntetni. Nem tudom, hogy ez mennyire valós alapú…

Én nem olvasom ezeket, nem jutnak el hozzám. Nyílván hallottam bizonyos dolgokat, hogy miért ilyen szomorú dal, miért vagyok ilyen magas és vékony…. Én ezzel nem foglalkozok egyáltalán, ez nem az én dolgom. A fórumokat sem olvasom. Van egy nagyon profi csapatom, a szervező is profi gárda, sok mindentől függ a megjelenésem, a fényektől, a koreográfiától, a kameraállásoktól, stb. Ezt profi emberek építik fel, én azt gondolom, hogy nem az én dolgom, hogy olvasgassam az akár pozitív, akár negatív kritikákat. A produkció nagyon jó, ahogy össze van téve.

Számos fogadóiroda téged hozott ki győztesnek, van esély arra szerinted, hogy akár ma este megnyerd az Eurovíziót?

Mindenkinek van esélye, éppen az elődöntőkből látszik az, hogy nem lehet tudni, hogy a közönség kit szeret, kire szavaz. Egy előzetes mérlegelés sosem ad reális képet, mert ezek mind a klipek alapján szóló dolgok, az előadás meg teljesen más. Vannak olyanok, akiknél a klip nem volt olyan erős, itt pedig teljesen magával ragadó volt a produkció, aztán van a másik dolog, amikor a klip nagyon jó és ezt élőben nem tudják überelni, ez sok mindenen múlik. Leül a tévé elé az a sok millió néző, akinek fogalma sincs, úgy általában a dalokról, esetleg az elődöntőt látták, de nem emlékeznek a dalokra, először vagy második alkalommal fogják látni a dalt, és így alakul ki a rólam alkotott képük, akkor döntenek. Aztán, hogy a közönség mire mondja, hogy jó vagy nem, azt soha nem lehet tudni.

A Blue-s srácok oda vannak a dalodért, arra kértek jelentesd meg Angliában a dalt. Tervben van már ez a dolog?

Én most egyelőre csak az Eurovíziós Dalfesztivállal vagyok elfoglalva, nincs is egy pillanatnyi időm arra, hogy a továbbiakat intézzem, illetve hála az istennek ez nem az én dolgom. Egy egész csapat dolgozik velem az ilyen terveken, ha majd ma vége van a fesztiválnak, akkor szerintem a jövő héten kezdjük el ezeket a dolgokat végigbeszélni.

Ha felajánlanának egy külföldi lemezszerződést elfogadnád-e?

Ez most így nehéz kérdés, mert annyi mindentől függ, hogy milyen szerződés, milyen meghívás, stb. Nekem az a legfontosabb, hogy tudjak otthon a gyerekeimmel lenni, ez a jövő kérdése, első sorban otthon szeretnék énekesnő lenni. Nekem az a legfontosabb, hogy a magyar közönséghez eljussak, határon innen és túl. Én azt szeretném, hogy Magyarországon tudjak élni, és hogy ott legyen fellépésem és közönségem, aki szereti a dalaimat.

Nagy a pörgés most körülötted, rengetege új dolog van az életedben. A családod hogy viseli ezt? Mennyire támogatnak?

Ha nem támogatnak, akkor már rég nem tudnám csinálni. Ha a férjem nem lenne 150 százalékkal mellettem és nem lenne a két nagymama, meg még sokan, akkor ezt nem tudnám csinálni. Rengeteg gond lehullt most a vállamról, meg még kicsik a lányok, a kicsivel 24 órában kell együtt lenni. Amikor én nem vagyok otthon, akkor más vállalja a gyerekeket. Úgy gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, hiszen Magyarországon számos nő dolgozik 8-10 órában miközben neveli gyermekét, csak ők nincsenek a médiában, és mégis megállják a helyüket. Ráadásul nekem este vannak a fellépéseim, így sokszor még napközben is együtt tudok lenni a gyerekekkel. De ez tény, hogy csak nagyon nagy segítséggel lehetséges.

Kit tartasz ma este a legnagyobb ellenfelednek?

Sok jó énekes van, vannak nagyon jó dalok. Nem ellenfélként tekintünk itt egymásra. Mindennek nagyon jó hangulata van, a kulisszák mögött is mindenki drukkol a másiknak. Én le voltam nyűgözve az osztrák lánytól, nagyon fantasztikusan énekelt, én drukkolok neki, mert elismerem, hogy milyen fantasztikus énekesnő. Nagyon szerettem a hollandokat, ők kiestek sajnos, pedig nagyon jó volt a daluk. Sok jó énekes van, de mindig attól vagyok lenyűgözve ha valaki nagyon jól énekel.

Sokan Celine Dionhoz és Sarah Jessica Parkerhez hasonlítanak, te hogy vagy ezzel?

Voltam már Celine Dion, Madonna, Sarah Jessica Parker, Jennifer Rush… Elég nagy a skála (nevet). Celine Diont imádom, fantasztikusan énekel, a világ egyik legnagyobb énekesnője. Én nagyon remélem, hogy mint Wolf Kati tudok beépülni az emberek tudatába, meg lelkébe. Külsőleg hasonlítok Celine Dionhoz, mert ő is magas, hosszúkás arca van, nyílván… de én remélem, hogy a saját stílusomat és saját egyéniségemet tudom majd hozni.

Ötödikként indulsz, szerinted ez előny vagy inkább hátrány?

Mi nagyon örültünk az ötödik helynek, mert a múltkor 15-ek voltunk, és ezt egy nagyon hosszú várakozás előzi meg és az azért sokkal jobban idegesebbé teszi az embert. Az ötödik az jó, mert ott már beindul a show, ráadásul előttünk lassabb dalok vannak előttünk, a miénk lesz az első dinamikus dal. Szerintem jó az ötös.

Reméljük ötös fellépése lesz ma este Katinak. Szurkolunk érted.