KezdőlapZeneAlbumokAlexandre Desplat - Harry Potter and The Deathly Hallows (Original Soundtrack)

Alexandre Desplat – Harry Potter and The Deathly Hallows (Original Soundtrack)

-

A „Harry Potter és a Halál Ereklyéi” című film zenéje az Abbey Roadon került felvételre Alexandre Desplat szerzeményei alapján és november 15-én látott napvilágot. Azután, hogy több mint 50 európai film zenéjét szerezte, és begyűjtött 2 César-díj jelölést, Alexandre Desplat beírta nevét Hollywood történetébe 2003-as alkotásával, a GIRL WITH THE PEARL EARRING (Leány gyöngy fülbevalóval) című filmhez, mely 2 Golden Globe, BAFTA és European Film Awards jelölést is hozott neki.

Hirdetés

Elismerését még inkább megszilárdította Stephen Gaghan SYRIANA (Sziriána) című filmjéhez (Steven Soderbergh rendezésében, George Clooney és Matt Damon főszereplésével) írt zenéje, mely újabb Golden Globe-jelölést hozott számára. A THE QUEEN (A Királynő) című film – melynek rendezője Stephen Frears, főszereplője pedig Helen Mirren – zenéjét 2007-ben Oscar-díjra jelölték, és ugyanebben az évben sikerült megnyerni első Golden Globe-ját az Edward Norton és Naomi Watts főszereplésével készült THE PAINTED VEIL (Színes fátyol) című film zenéjéért.

2008-ban több filmhez is szerzett zenét: MR. MAGORIUM’S WONDER EMPORIUM (Mr. Magorium meseboltja; Dustin Hoffmann és Natalie Portman főszereplésével), THE GOLDEN COMPASS (Az arany iránytű; Nicole Kidman és Daniel Craig), mely az első film, ami Philip Pulman közkedvelt trilógiája, a HIS DARK MATERIALS alapján készült, valamint LUST CAUTION (Ellenséges vágyak), mely az Oscar-díjas Ang Lee nevéhez fűződik. Annak ellenére, hogy Hollywoodban sorozatosan érkeznek a felkérések, Alexandre mindig szakít időt arra, hogy európai filmek zenéjét is elkészítse.

Hirdetés

Legutóbbi munkája a DE BATTRE MON COEUR S’EST ARRETÉ (Halálos szívdobbanás) című film zenéje, mely Ezüst Medve-díjat hozott neki A legjobb filmzene kategóriában a Berlini Filmfesztiválon, valamint 2006-ban César-díjat is kapott érte. A tavalyi évben Alexandre Desplat-nak a THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON (Benjamin Button különös élete) számos díjat hozott, köztük a legnagyobb elismerést, az Oscar-díjat is.

A CD megvásárlói interneten keresztül letölthetik a CD teljes hanganyagát 5.1-es térhatású audio formátumban is.

Egy 2 CD+DVD-s exkluzív díszdobozos kiadvány is megjelenik a filmzenéből december 13-án.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek