KezdőlapHírekWill Smith-t tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról

Will Smith-t tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról

-

Will Smith a következő 10 évben nem vehet részt az Oscar-díjátadón, mivel az idei Oscar-díjátadó ünnepségen a színpadon megpofozta Chris Rock komikust – jelentette be a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia a CNN által megszerzett közleményében.

Will Smith-t tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról

Hirdetés

“A testület úgy döntött, hogy 2022. április 8-tól számított 10 évig Smith úr nem vehet részt semmilyen akadémiai rendezvényen vagy programon, sem személyesen, sem virtuálisan, beleértve, de nem kizárólagosan az Oscar-díjátadót” – áll David Rubin akadémiai elnök és Dawn Hudson vezérigazgató pénteken kiadott közleményében.

A döntést a kormányzótanács korábban Los Angelesben tartott ülésén hozták meg. Az eredetileg április 18-ra tervezett ülést azután gyorsították fel, hogy Smith a múlt héten bejelentette lemondását az Akadémiáról.

Hirdetés
Will Smith 10 éig nem mehet el az Oscarra – Fotó: Twitter

A színész lemondása azt jelenti, hogy többé nem tagja az Akadémia szavazó testületének, de ez nem akadályozza meg, hogy az Oscar-díjas színészt a jövőben jelöljék – közölte korábban a CNN-nek egy forrás.

Will Smith gyors, tömör nyilatkozatot adott ki arról, hogy a következő évtizedre kitiltották az Oscar-gáláról.

“Elfogadom és tiszteletben tartom az Akadémia döntését” – fogalmazott a színész a CNN-nek.

Will Smith hatalmas port kavart, amikor a 94. Oscar-díjátadó gálán megpofozta Chris Rock komikust, amikor az felesége kopaszságán viccelődött. Később a színész sírva kért bocsánatot tettéért, egy Instagram-bejegyzésben pedig a komikustól is elnézést kért.

A színész Oscar-díjat kapott A Király című filmben nyújtott alakításáért.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek