KezdőlapHírekWill Smith sírva kért bocsánatot, miután megütötte Chris Rockot a színpadon

Will Smith sírva kért bocsánatot, miután megütötte Chris Rockot a színpadon

-

Will Smith könnyekben tört ki az Oscar-díjátadó gálán tartott beszédében, miután megütötte Chris Rockot a színpadon.

Will Smith sírva kért bocsánatot, miután megütötte Chris Rockot a színpadon

Az Oscar-gála történetének “legőrültebb pillanataként” emlegetett jelenetnek voltak tanúi azok, akik élőben nézték a 2022-as Oscar-díjátadó gálát, amikor Will Smith színész a színpadra lépve megütötte Chris Rockot, miután a humorista viccet csinált a feleségéből, a színésznő Jada Pinkett Smithből.

Will Smith a Richard királyban nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó díjat vehette át. A színész hosszas beszédet mondott a díj átvételekor, amelynek során kitért a színpadon történt incidensre.

Richard WilliamstVenus és Serena Williams apját, akit a filmben alakít – “családja ádáz védelmezőjeként” méltatta.

“Az életemben arra szólítanak fel, hogy szeressem az embereket, védjem meg őket, és legyek a népem folyója” – mondta Will Smith.

“Tudom, hogy ahhoz, amit csinálunk, el kell viselnünk a bántalmazást. Képesnek kell lenned arra, hogy az emberek őrültségeket beszéljenek rólad. Ebben a szakmában képesnek kell lenned arra, hogy az emberek tiszteletlenül bánjanak veled” – tette hozzá, majd bocsánatot kért az okozott incidensért.

“Szeretnék bocsánatot kérni az Akadémiától. Szeretnék bocsánatot kérni minden jelölttársamtól” – fogalmazott.

“Ez egy gyönyörű pillanat, és nem azért sírok, mert díjat nyertem. Ez nem arról szól, hogy díjat nyerjek. Hanem arról, hogy fényt tudok vetni az összes emberre (…) A művészet az életet utánozza. Úgy nézek ki, mint az őrült apa, ahogy mondták. Úgy nézek ki, mint az őrült apa, ahogy Richard Williamsről mondták, de a szerelem őrült dolgokra késztet” – fogalmazott.

Smith ezután édesanyja előtt tisztelgett, aki nem volt jelen a Los Angeles-i ceremónián, mert inkább Philadelphiában akarta megnézni a díjátadót a “kötögető csapatával”.

“Az, hogy szerethetem és gondoskodhatok az édesanyámról és a családomról… Túl sok időt veszek el” – mondta Smith.

A 2022-es Oscar-díjátadónak magyar sikere is van, Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt.

Színes

Hírek