KezdőlapZeneEurovízióAz Eurovíziós Dalfesztivál győztese elárulta, miért ad ki "kotkodácsoló" hangokat

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese elárulta, miért ad ki „kotkodácsoló” hangokat

-

Netta Barzilai nyerte szombat este a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált. Az izraeli énekesnő 529 ponttal taszította le a trónról Ciprust és Ausztriát.

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese elárulta miért ad ki "kotkodácsoló" hangokat

Hirdetés

Győzelme után Netta boldogan kiáltotta el magát: „Legközelebb Jeruzsálemben”. Produkciójának köszönhetően Izrael negyedszer nyeri meg az Eurovíziós Dalfesztivált, 20 év után először. 1998-ban Dana International győzött Izrael színeiben.

Az énekesnő Toy című dala erős mondanivalóval érkezik a nők társadalomban betöltött szerepéről, ám mégis a dalban felcsendülő „kotkodácsolás és hápogás” maradt meg leginkább az emberekben.

Hirdetés

„Olyan vicces, hogy az embereket ez a részlet érdekli. Az imitált hangzás kettős jelentéssel bír. A zaj azokra a gyáva emberekre utal, akik nem úgy viselkednek, ahogy érzik, hanem másokat kihasználnak, és játékként vagy bábként kezelnek. A „baka” japánul „hülyét” jelent. A dalnak egy fontos üzenete van: a női hatalom újjászületése és a társadalmi igazságosság.” – nyilatkozta az énekesnő.

Győzelme után az énekesnő megköszönte a közönségnek, hogy egy más, erős üzenetet választottak, szavaztak meg.

„Nagyon boldog vagyok. Nagyon köszönöm, hogy egy erős, más üzenetet választottatok. Köszönöm, hogy elfogadjátok a diverzitást és, hogy nyitottak vagytok és toleránsak. Szeretem a hazámat. Következő alkalommal, Jeruzsálemben.” – nyilatkozta boldogan Netta, aki percekig nem tért magához a győzelem kihirdetése után.

A Magyarországot képviselő AWS a 21. helyen végzett 93 ponttal. A csapat énekese a következőket nyilatkozta a szombat esti döntő után.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek