KezdőlapZeneEurovízióEurovízió 2017: Naviband képviseli Fehéroroszországot a Dalfesztiválon!

Eurovízió 2017: Naviband képviseli Fehéroroszországot a Dalfesztiválon!

-

Artem Lukyanenko és Ksenia Zhuk alkotja a csapatot, mely Fehéroroszország nevében lép majd fel az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Ők a Naviband, és a Story Of My Life című versenydalukat a 2. elődöntőben, tizenötödikként mutatják be Európának.

Eurovízió 2017: Naviband képviseli Fehéroroszországot a Dalfesztiválon!

Hirdetés

A produkció érdekessége, hogy a dalfesztivál történetében először fehérorosz nyelven adják elő, a nemzet létezésének 800. évfordulója alkalmából. Az együttes számára ez szimbolikus jelentéssel bír, ugyanis a Story Of My Life az országuk, kultúrájuk és a hagyományaik hű tükre.

A csapatban Ksenia a „puskapor”, míg Artem a „megtestesült nyugodtság”. Ksenia 25 éves és énekel, míg Artem 24 és gitározik, zongorázik. A Naviband 2013-tól létezik, 2014-ben pedig már el is könyvelhette első sikerét az Abdymi Mine című slágere formájában. A dalt az év legjobb dalára jelölték hazájában.

Hirdetés

Máig az együttes három stúdióalbumot dobott piacra, de turnézott már Közép- és Kelet-Európában. 2016-ban ők énekelhették a fehérorosz futballválogatott hivatalos himnuszát, idén pedig a Kijevben megrendezendő Dalfesztiválon is szerepelhetnek. Céljuk, hogy e 3 percben megismertessék Európával az anyanyelvüket. Díjazod az ötletüket?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek