Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A tavalyi év #1 rádiós slágerét jegyző és az idei VIVA Comet Legjobb Férfi Előadójának választott Király Viktor 2014. november 7-én megjelenteti vadonatúj, régóta várt harmadik stúdióalbumát, a „3rd Dimension”-t.

3D-KiralyViktor

A „3rd Dimension” a 4 évvel ezelőtt megjelent „Solo”-t követi a sorban, melyen Viktor első #1 slágere, a címadó „Solo” is hallható volt. A harmadik albumon a Viktortól már megszokott minőségű dalok kapnak helyet, köztük Viktor második #1 slágere, a „Fire”, a januárban megjelent és az amerikai, platinalemezes, Rock’n’Roll Hall Of Fame-be is beválasztott egykori RUN-DMC hip-hop csapat alapító tagjával, Darryl ’DMC’ McDaniels közreműködésével készített Top3-as „Running Out Of Time”, valamint a VIVA Comet gálán bemutatott „Work” című kislemez dal is.

A már ismert slágereken felül 8 vadonatúj saját szerzemény is hallható lesz az albumon, melyek címei: „3rd Dimension”, „Chasing Demons”, „Way Back Home”, „Find (A Way To Your Heart)”, „Exhale”, „Electricity”, „Kill Me Slow” és „Love Fugitive”. Az új dalok egy vadonatúj dimenziót nyitnak Viktor karrierjében, hiszen a dalok zenéjét és szövegét is egymaga írta, valamint a hangszerelés legnagyobb részét is magára vállalta, így igazán a sajátjának érezheti ezt a lemezt, és megmutathatja, hogy nemcsak énekhangja tökéletes, de dalszerzőként is Magyarország legjobbjai között van.

Az album elkészítésében hazai illetve nemzetközi zenészek és producerek csatlakoztak Viktorhoz, köztük Szabó Márton, Nagy Lajos (A’goge Beatz), édesapja Király Tamás, Dave Martin, a londoni Diamond Duggal, valamint a New York-i The Cutting Room Recording Studios munkatársai, akik már olyan előadók dalain is dolgoztak, mint John Legend, Lana Del Rey, Prince vagy épp Alex Clare, és akik a keverésért és maszterelésért is feleltek. A címadó „3rd Dimension” dalban szövegíróként és rapperként közreműködik az Irie Maffiából is ismert MC KEMON. Az albumon egy meglepetés dal is hallható lesz „Légzés” címmel, mely a koncerteken már közönség kedvenccé vált „Exhale” magyar nyelvű változata, és melynek szövegét Molnár Ferenc „Caramel” írta. 2010 óta ez lesz Viktor első magyar nyelven énekelt szóló dala.

A „3rd Dimension” megjelenését Viktor november 7-én 16.30-kor egy albumbemutató fellépéssel és CD dedikálással ünnepli a budapesti Westend City Center szökőkútjánál, ahová minden rajongóját és érdeklődőt sok szeretettel vár. Az új CD a helyszínen is megvásárolható lesz.

Az albumról kimásolt következő kislemez dal november elején debütál majd, melyhez Viktor – hűen az album címéhez – 3 dimenziós videoklipet forgat, valamint a közeljövőben egy albumbemutató koncerten élő zenekaros kísérettel is előadja majd az összes új dalát és a már ismert slágereket.