Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokan nézték az Eurovíziós Nemzeti Döntőt, vagyis A Dal fináléját szombat este külföldön is. A határon túl élő magyarokon kívül is rengetegen figyelték a műsort, és többségük szerint jól választott az ország. 

kallay-saunders-andras

Az egyik szakportál, az Esctoday egyik legtöbbet lájkolt kommentje – lefordítva: „Wow! Magyarország újra emeli a tétet. Miután a rajongók nagy kedvencével, Wolf Katival visszatértek, és tavaly a hihetetlen ByeAlex-et küldték, idén még jobbak tudnak lenni. Magyarország egy komoly erő, amivel számolni kell, és ha folyamatosan így fejlődnek, és küldik a modern dalokat, előbb-utóbb Budapest fogja megrendezni az Eurovíziót… BBC! Figyelem! ÍGY kell építeni a hírnevet az Eurovízión!”

Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos YouTube csatornájára egy holland kommentelő azt írta, hogy (szintén lefordítva) „Gratulálok Magyarország! Csak egy ország van, aki a jó dalt küldi. Mert nem veheted komolyan Lettországot, Spanyolország pedig mindig a rosszat választja.” Egy szlovén egyenesen azt írta, hogy ez a legjobb magyar dal, úgy gondolja, Magyarország idén a TOP 5-ben végezhet. Érkezett gratuláció Ukrajnából is. Romániából valaki 12 pontot küld (ez az Eurovízión a max) és egy svéd felhasználó is azt írta, Kállay-Saunders András dala a kedvence a nemzetközi mezőnyben. Lengyelországból valaki minden magyarnak gratulál a választáshoz, és ölel mindenkit. Van, aki már azt várja, hogy 2015-ben Budapesten legyen az Eurovízió.

A Eurovision.tv szerkesztője megkérdezte a Facebook-on a nem eurovíziós rajongó ismerőseit, mit szólnak Magyarország dalához. Egyikük azt írta, hogy (továbbra is a fordítást írom) „Tetszik a szám, és biztos vagyok benne, hogy jól szerepel Koppenhágában. Az előadás viszont egy kicsit túl elcsépelt nekem a plüssmaci miatt…” Egyesek döntősnek gondolják Andrást, mások viszont Bogit küldték volna, sőt volt olyan holland kommentelő is, aki Gigi dalát szereti annyira, hogy slágerré teszi majd a kávézójában. Egy másik holland annak örül nagyon, hogy van tartalma Andris dalának, és a klip is tetszik neki. Az Eurovízió hivatalos honlapjáról is az derül ki, hogy Kállay-Saunders András Hollandiából már most sok rajongóra tett szert.

Iránból írta valaki, hogy nagyszerű a dal, mindent szeret ezzel kapcsolatban, nagyon érzelmes, és a dalnak van masszázsa. Egy grúz rajongó megköszönte Magyarországnak, hogy a Running-ot választottuk. Valaki azt kommentelte, hogy „Wow. WOW! Esélyes, hogy egy hatalmas rádiós sláger legyen. Nem csak Európában, hanem Amerikában is. Nagyszerű dal modern hangzással, még a mi svéd dalaink többségénél is frissebb. Lehet, hogy megvan a győztesünk? Budapest 2015? Miért ne?” Persze a külföldiek között is van, aki jobban szerette volna mondjuk Bogit, a Fool Moont vagy a New Level Empire-t, de a többség nagyon örül az eredménynek.

https://www.youtube.com/watch?v=4b2GYRRbv50

Forrás: adal2014.hu